Progres lent în planul Pfizer de a vinde medicamente țărilor cu venituri mici la prețuri fără profit, spune CEO-ul. Pfizer a semnat până acum cu mai puțin de un sfert dintre țările vizate în cadrul unui plan de a face medicamentele sale disponibile țărilor cele mai sărace din lume la prețuri fără profit, la mai bine de doi ani după lansarea acestuia.
Programul, pe care Pfizer l-a numit "Un Acord pentru o Lume mai Sănătoasă", a fost lansat în 2022 și extins pentru a acoperi mai multe produse în 2023. Scopul său este de a oferi 45 de țări cu venituri mici acces la prețuri accesibile la întreaga gamă de medicamente și vaccinuri Pfizer, inclusiv la cele mai vândute produse precum anticoagulantul Eliquis și medicamentul pentru cancer Ibrance, precum și la produse noi, transmite Reuters.
Consumatorii de droguri, tratați cu forța
Cu utilizarea ilicită a drogurilor, lipsa de adăpost și problemele de sănătate mintală netratate ating un nivel critic în părți din Canada, guvernele a cel puțin trei provincii doresc să trateze mai multe persoane împotriva voinței lor, chiar dacă unii experți în sănătate avertizează că îngrijirea involuntară pentru consumul de droguri poate fi ineficientă și dăunătoare.
Luna aceasta, premierul din Columbia Britanică, al cărui partid se află într-o cursă strânsă pentru realegerea în provincie, a declarat că guvernul său va extinde tratamentul involuntar pentru persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate mintală combinate cu dependența și leziunile cerebrale cauzate de supradoză. Unii dintre aceștia ar putea fi internați într-o închisoare repurposed.
Medicament pentru Parkinson, efecte pozitive
AbbVie a anunțat joi că medicamentul său a îndeplinit obiectivul principal într-un studiu de fază avansată efectuat pe pacienți cu boala Parkinson în stadiu incipient. Studiul a evaluat două doze ale medicamentului, tavapadon, ca monoterapie, în care pacienții au arătat o îmbunătățire semnificativă din punct de vedere statistic comparativ cu placebo, măsurată pe o scară de evaluare care evaluează diverse aspecte ale bolii.
Medicament pentru siclemie, retras
Compania americană Pfizer a anunțat miercuri că își retrage tratamentul pentru siclemie (anemie hemolitică), Oxbryta, de pe toate piețele unde este aprobat, invocând riscurile de complicații dureroase și decese.
Pfizer a achiziționat Oxbryta, cunoscut și sub numele de voxelotor, ca parte a achiziției sale de 5,4 miliarde de dolari a Global Blood Therapeutics în 2022.
Firma de sănătate Guardian Pharmacy strânge 112 milioane de dolari în IPO-ul din SUA
Guardian Pharmacy, care oferă servicii farmaceutice pentru facilități de îngrijire pe termen lung, a strâns 112 milioane de dolari în oferta sa publică inițială din SUA miercuri, evaluând compania la aproximativ 852 de milioane de dolari. Firma din Atlanta, Georgia, a prețuit oferta sa de 8 milioane de acțiuni de tip A la prețul de 14 dolari fiecare, la limita de jos a intervalului țintit de 14-16 dolari.
CSL, contract de 121 milioane de dolari vaccinuri împotriva gripei aviare
Compania australiană CSL a anunțat miercuri că a obținut un contract de la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA (HHS) în valoare de 121,4 milioane de dolari pentru a crește stocul guvernului american de vaccinuri pentru gripa aviară la 40 de milioane de doze. În cadrul contractului pe mai mulți ani, CSL va livra adjuvantul său MF59, un ingredient care poate fi folosit pentru a fabrica vaccinuri împotriva virusului H5 al gripei aviare.
Evotec și Novo Nordisk, parteneriat de dezvoltare tehnologică
Compania germană de dezvoltare și medicamente Evotec a intrat într-un parteneriat de dezvoltare tehnologică cu Novo Nordisk pentru a sprijini fabricarea clinică și comercială a terapiei bazate pe celule stem, a anunțat Evotec joi. Evotec va primi finanțare pentru activitățile de dezvoltare tehnologică în Germania și Italia, precum și fonduri pentru cercetare și dezvoltare, o plată inițială nedivulgată și posibile plăți de etape și redevențe.
Medicament pentru cancerul de prostată, eficient
Producătorul de medicamente finlandez Orion vrea să crească vânzările în Statele Unite pe baza succesului medicamentului său pentru cancerul de prostată Nubeqa, pe care îl dezvoltă împreună cu partenerul său german Bayer, a declarat CEO-ul Orion, Liisa Hurme, pentru Reuters.
Cele două companii au anunțat joi că vânzările Nubeqa au depășit un miliard de euro în acest an, făcându-l primul produs "blockbuster" al Orion, iar Bayer caută aprobat de la autoritățile americane pentru a-i extinde utilizarea la un nou grup de pacienți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.