Tumoră la baza creierului, extirpată la Iași. Dr Lucian Eva: astfel de cazuri cu tumori așa mari sunt rare

DCMedical Team / 19 apr 2021 / 11:51
O tumoră a fost extirpată într-o intervenție chirurgicală
O tumoră a fost extirpată într-o intervenție chirurgicală

Medici din Iași au extirpat o tumoră de la baza creierului unei femei de 60 de ani.

O echipă de medici şi specialişti de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Nicolae Oblu" din Iaşi a efectuat o intervenţie chirurgicală în urma căreia o femeie în vârstă de 60 de ani a primit o a doua şansă la viaţă, după ce i-a fost extirpată o tumoră de 6 centimetri. Echipa medicală a fost coordonată de dr. Lucian Eva, care este şi managerul spitalului. Femeia are 60 de ani și a ajuns în stare gravă la spital din cauza formaţiunii tumorale voluminoase care s-a dezvoltat la baza creierului, în apropierea hipofizei.

Intervenţia chirurgicală a fost una laborioasă şi a fost efectuată cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie achiziţionată de spital în ultimii ani. "Intervenţia a fost laborioasă, dar fără complicaţii, s-a efectuat o rezecţie completă a leziunii. Astfel de cazuri cu tumori aşa mari sunt rare. Tumora a fost una impresionantă atât prin mărime, cât şi prin poziţia ei, în zona frontală, la baza creierului, lucru provocator pentru întreaga echipă medicală. Aceasta a crescut într-o zona a creierului ce determină personalitatea, fiind şi tangentă a nervilor optici, glandei hipofize şi arterelor carotide ce hrănesc creierul", a explicat dr. Lucian Eva.

Medicul a spus că postoperator pacienta a avut o evoluţie bună, dar cu complicaţii hormonale tranzitorii din cauza proximităţii tumorii faţă de glanda hipofiză, potrivit Agerpres. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy