Un îndulcitor ASCUNS în multe alimente, real PERICOL! Dă peste cap sistemul imunitar

Cătălina Burghelea / 02 Martie 2021 / 13:37

Un îndulcitor ascuns în multe alimente face ravagii în organism! Dă peste cap sistemul imunitar.

Alimentele bogate în fructoză nu fac bine sistemului imunitar. Aceasta este concluzia unui studiu care apare în revista Nature Communications.

Cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității Swansea, Universitatea din Bristol și Institutul Francis Crick din Londra, toate din Regatul Unit, au examinat modul în care celulele umane și de șoareci au răspuns la expunerea la fructoză.

Cercetătorii au descoperit că fructoza determină inflamația sistemului imunitar. Acest proces, la rândul său, produce molecule mai reactive, care sunt asociate cu inflamația.

„Studiul nostru este interesant, deoarece ne duce cu un pas mai aproape de înțelegerea de ce unele diete pot duce la probleme de sănătate”, spune dr. Emma Vincent, autor al studiului și cercetător la Bristol Medical School, citat de doctorulzilei.ro.

Deși fructoza este un zahăr natural prezent în fructe, miere și în anumite legume, cum ar fi sparanghelul și dovleacul, în ultimii ani, se folosește siropul de porumb bogat în fructoză (HFCS), care este mai ieftin. Șocant este că acest sirop se găsește în multe alimente la care nici nu te-ai fi gândit, cum ar fi pizza congelată și sos de salată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy