Vaccinul Pfizer împotriva COVID, testat pe un grup mai mare de copii sub 12 ani

Florina Pop |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Pfizer a anunțat marți, 8 iunie, că va începe testele vaccinului anti-COVID pe un grup mai mare de copii cu vârste între 6 luni și 5 ani, respectiv 5 ani și 11 ani.

Compania farma Pfizer Inc a anunţat marţi, 8 iunie, că va începe testarea vaccinului COVID-19 într-un grup mai mare de copii sub 12 ani după ce a folosit o doză mai mică din serul său într-o etapă anterioară a studiilor clinice. În cadrul studiului vor fi înscrişi până la 4.500 de copii în peste 90 de unităţi medicale din Statele Unite, Finlanda, Polonia şi Spania, a precizat compania.

Pe baza siguranţei, toleranţei şi a răspunsului imunitar generat la cei 144 de copii cuprinşi în studiile de Fază 1 ale vaccinului său administrat în două doze, Pfizer a spus că va testa o doză de 10 micrograme la copiii cu vârste între 5 şi 11 ani şi 3 micrograme pentru grupa de vârstă 6 luni până la 5 ani.

Vaccinul - produs de compania americană Pfizer şi partenerul german BioNTech SA - a fost autorizat pentru utilizarea la copii cu vârsta peste 12 ani în Europa, Statele Unite şi Canada. Doza administrată este aceeaşi ca şi în cazul adulţilor: 30 de micrograme.

Aproape 7 milioane de adolescenţi au primit cel puţin o doză din vaccin în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC). Vaccinarea copiilor şi a tinerilor este considerată un pas important în vederea atingerii ''imunităţii de turmă'' şi încetinirea pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă din Statele Unite şi nu numai studiază posibilitatea unei legături între cazuri de inflamaţie cardiacă şi vaccinuri pe baza ARN mesager, în special în rândul bărbaţilor tineri. Atât serul Pfizer, cât şi cel Moderna folosesc tehnologia ARN mesager.

Ministerul Sănătăţii din Israel a precizat săptămâna trecută că a descoperit o posibilă legătură între cazuri rare de miocardită, depistate în principal la tineri bărbaţi cărora le-a fost administrat serul Pfizer, şi vaccinare. Cazurile au fost în general uşoare şi de scurtă durată. Pfizer a precizat că a aflat despre cazurile de miocardită raportate în Israel şi că nu a fost stabilită nicio legătură cauzală cu serul produs de companie, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel