12 români repatriați din Italia și carantinați la Sanatoriul Techirghiol, infectați cu coronavirus

Adisa Codruț / 28 Martie 2020 / 18:09

12 dintre românii repatriați din Italia, care se aflau în carantină la Sanatoriul Balnear de la Techirghiol au sunt infectați cu coronavirus. Toți sunt asimptomatici.

Până în prezent, 12 dintre cei aproximativ 400 de români repatriați din Italia, aflați în carantină la Sanatoriul Balnear Techirghiol, au fost diagnosticați cu COVID-19 și transferați la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, a declarat sâmbătă, primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu.

„Vineri după-amiază au început să vină rezultatele testelor recoltate pe aeroport de la cei aproximativ 400 de cetățeni români intrați în carantină la Techirghiol, după ce s-au repatriat din Italia, și 12 dintre ai au fost declarați pozitiv la COVID-19 fiind deja preluați cu izoletele și internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Din câte am înțeles ei erau asimptomatici, nu manifestau temperatură, febră, tuse sau alte simptome", a afirmat primarul orașului Techirghiol, conform Agerpres.

Cei 12 pacienți cu COVID-19 au sosist pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu" în zilele de 23 și 24 martie, în cadrul unor transporturi organizate de Ministerul Afacerilor Externe, pentru repatrierea cetățenilor români din Italia. Conform protocolului, toți cei reveniți în țară pe calea aerului au fost testați epidemiologic și transportați în carantină obligatorie la Sanatoriul Balnear din Techirghiol sau la Hotelul Flora din Mamaia, precum și într-un spațiu de izolare din județul Tulcea.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy