13.234 de români s-au vaccinat împotriva COVID în ultimele 24 de ore

Adisa Codruț |
Data publicării:

Circa 13.000 de doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore.

Un număr de 13.234 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 9.305 reprezintă prima doză, iar 3.929 doza a doua, potrivit unei informări transmise, vineri, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.654.182 de doze pentru 5.170.744 de persoane, dintre care 5.044.210 au primit schema completă. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 12 reacţii adverse, dintre care una de tip local şi 11 de tip general.

De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 16.950 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.809 de tip local şi 15.141 de tip general, potrivit Agerpres.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, doctorul Valeriu Gheorghiță, a afirmat, la un post TV, că eficiența vaccinului se reduce în timp și că în ultima săptămână, 97% din decesele înregistrate din cauza COVID-19 au fost la persoane nevaccinate.

”Peste 82% din cazurile pozitive din ultima săptămână sunt, de asemenea, la persoane nevaccinate. Este evident faptul că persoanele care sunt nevaccinate, care nu au istoric de trecere prin boală, au cel mai mare risc de îmbolnăvire și, în cazul în care au un anumit profil de risc, și anume vârstă, boli cronice, evoluția poate să fie nefavorabilă. (...) Dacă ne uităm la indicatorii de severitate, la forme severe, la risc de spitalizare și de deces, pot să vă spun că toate schemele de vaccinare au același nivel de eficiență. Din acest punct de vedere, nu sunt diferențe semnificative între cele patru tipuri de vaccin pe care noi le folosim. (...) Această eficiență pentru forme severe, pentru prevenirea spitalizărilor și a deceselor, este estimată undeva la peste 90%”, a explicat medicul Valeriu Gheorghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel