2 copii și mama unuia dintre ei decedați după o dezinsecție la Timișoara. Caz șocant

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
foto: opiniatimisoarei.ro
foto: opiniatimisoarei.ro

Nouă persoane, printre care și cinci copii, cu toții locatari ai aceluiași bloc din Complexul Studentesc, au ajuns la spital, iar trei au murit. Este vorba de doi copii, unul dintre ei având numai 10 zile, si mama unuia dintre ei.

 

Tragedia a avut loc pe strada Mioritei la nr. 8. Primul ajuns la Spitalul de Copii Louis Turcanu, sambata, a fost bebelusul de numai 10 zile, despre care se stia ca s-a inecat cu lapte ajuns in plamani in cantitate mare. In ciuda eforturior disperate ale doctorilor de a-l salva, acesta s-a stins la scurt timp, notează Opinia Timișoarei.

Ambulanta a fost chemata apoi duminica la un alt apartament din bloc, de unde medicii au preluat un copil de 3 ani care acuza dureri de burta si de cap si varsaturi. In acest caz parintii au refuzat initial internarea, pentru ca mai apoi sa fie readus in Urgente, pentru ca starea i s-a agravat. Copilul a murit, iar luni dimineata s-a stins si mama acestuia, in varsta de 29 de ani.

Doctorii au intervenit apoi pentru alti 3 copii si 3 adulti din imobil, cu aceleasi simptome, care au fost internati.

Medicii si politistii au intrat in alerta si incearca sa stabileasca ce s-a intamplat.

„15 apeluri au fost incepand de sambata, de la ora 8.00 dimineata, de la aceeasi adresa. La primul copil, de 10 zile, s-a presupus ca ar fi fost inecat cu lapte. Apoi, un al doilea copil de trei ani a murit, si acum si mama acestuia din urma. Nu se stie exact cauza, asteptam rezultatul autopsiei„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Florin Crisan, purtator de cuvant al Serviciului de Ambulanta Timis.

Strada Mioritei a fost complet blocata si au fost mobilizate forte de interventie, inclusiv echipa de Cercetare Biologica, Radiologica si Nucleara.

Din primele informatii, se pare ca in blocul cu pricina s-ar fi facut de curand o ampla operatiune de dezinsectie. Nu se stie deocamdata daca are sau nu vreo legatura cu nenorocirea.

 

„Evident că va fi deschis dosar penal în cauză. Trebuie văzut cu ce substanță s-a făcut dezinsecția, trebuie controlate și alte locuri unde a acționat firma respectivă", a explicat jurnalistul Val Vâlcu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel