3 greșeli pe care să nu le faci când vrei să depozitezi lemnele de foc pentru iarnă

Adisa Codruț / 06 sep 2021 / 17:21
Lemne de foc pentru iarnă   FOTO: DC Medical
Lemne de foc pentru iarnă FOTO: DC Medical

Dacă obișnuiți să folosiți iarna și lemne pentru a vă încălzi casa atunci e bine să știți câteva ponturi despre cum trebuie păstrate corespunzător acestea.

Dacă aveți de gând să cumpărați lemne în această toamnă pentru a vă încălzi iarna e bine să evitați o serie de greșeli în depozitarea lemnelor pentru foc.

Iată care sunt acestea:

* aranjați-le corespunzător - nu trebuie aranjate doar ca să arate bine din punct de vedere estetic, ci să vă asigurați că aerul poate circula și lemnele sunt uscate; nu e bine să aruncați lemnele la întâmplare deoarece vei atrage rozătoarele și șerpii, iar dacă sunt ude, lemnele nu se vor usca; nu le puneți pe verticală, ci - dacă sunt sparte - așezați-le în funcție de tăietură; și nu le puneți lângă un perete al casei pentru că vor atrage insectele și rozătoarele.

* nu puneți lemnele direct pe pământ - se vor uda și lemnele verzi nu se vor usca; iar lemnele vor prinde mucegai;

* cu scânduri și bușteni - dacă nu aveți un raft special pentru lemnele de foc, atunci e bine să folosiți o scândură mai groasă sub care să pui 2-3 bușteni sau cărămizi; lemnul verde are nevoie de aproximativ 6 luni pentru a se usca; dacă-l acoperiți, greșiți; ar fi bine să îl acoperiți când plouă sau ninge, iar după ce se termină ploaia/ninsoarea, dă folia deoparte, arată specialiștii de pe cumsa.ro.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy