Nutriționista Cori Grămescu propune trei rețete rapide și sănătoase de mic dejun, pentru perioada caniculară, când căldura ne lasă fără energie.
Iată ce spune ea:
Iată 3 exemple de preparate de post ideale pentru perioada caniculară de vară și potrivite pentru prima masă a zilei:
1. Lipie integrală umplută cu baby spanac, ardei copt, tofu și hummus cu sfeclă roșie. Într-o lipie libaneză mică se pune baby spanac, un ardei copt tăiat julien, 3 linguri de hummus cu sfecla roșie și se rad 70 g de tofu cu chimen. Se adaugă pătrunjel verde, sos tabasco verde și după gust sare, piper și boia afumată, se rulează lipia și se încălzește în aparatul de sandwichuri .
2. Iaurt natur din lapte de cocos cu fulgi crocanți de hriscă, semințe de cânepă și fructe de pădure. O cutie mică de iaurt natur de cocos se amestecă cu 5 linguri de fulgi crocanți de hrișcă, 2 linguri de semințe de cânepă și se aromatizează cu 2 picături de vanilie bourbon și o lingură de stevia, apoi se adaugă 150 g fructe de pădure proaspete.
3. Tofu scramble cu salata asortată. Scoatem 150 g de tofu din saramură, îl scurgem, apoi îl ștergem de apă și îl mărunțim. Îl amestecăm cu turmeric, ardei iute, boia, piper și puțin pătrunjel verde. Călim o jumătate de ardei gras roși și o ceapă verde tocate mărunt, apoi punem tofu și amestecăm până se omogenizează. Turnăm 30 ml de laptele de soia, amestecăm și lăsăm pe foc încă 2 minute, amestecând des. Se servește imediat cu o saltă de roșii și castraveți alături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News