30 de persoane audiate în Prahova într-un nou scandal de „vaccinare la chiuvetă”. Certificate de vaccinare false

Dana Lascu |
Data publicării:
Campanie vaccinare
Campanie vaccinare

După scandalul de luni, din Dâmbovița, unde 11 persoane au fost duse la audieri din cauza unor certificate de vaccinare false, un nou scandal izbucnește în Valea Călugărească, din Prahova, unde un medic de familie a vaccinat „la chiuvetă” zeci de persoane. 30 de oameni au fost duși la audieri. 

O nouă anchetă privind vaccinări fictive anti-COVID, de data aceasta în  Prahova, desfășurată de procurorii din Prahova. 

Circa 30 de persoane fiind duse, marți, la audieri, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești.

Surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că vaccinările fictive, „la chiuvetă”, cum se spune, erau realizate în cabinetul unui medic de familie din comuna Valea Călugărească, fiind identificate 43 de persoane care ar fi fost imunizate fictiv împotriva noului coronavirus și care au și primit certificate de vaccinare false. 

Oamenii legii spun că existau mai multe filiere prin care se acționa, iar majoritatea acestor imunizări erau realizate contra cost.

Doctorița care realiza aceste așa-zise vaccinări, nu avea un tarif stabilit. În principiu, ea primea circa 500 de lei de la o persoană ca să o declare vaccinată, dar au fost și situații când a primit și sume mai mici, iar intermediarii își opreau, la rândul lor, 100-200 de lei, după caz, au precizat sursele judiciare citate. 

La sediul Parchetului au fost duse la audieri circa 30 de persoane, dar în anchetă sunt mai mulți suspecți.

Doctorița de la Valea Călugărească este cercetată pentru luare de mită, fals informatic și înșelăciune, iar celelalte persoane vizate sunt cercetate pentru dare de mită sau pentru complicitate la fals informatic, conform surselor citate.

Intermediarii din acest dosar au legătură cu o altă speță privind vaccinări fictive anti-COVID, deschisă anul trecut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, au menționat sursele judiciare.

În octombrie anul trecut, în Prahova,patru ploieșteni fost prinși și cercetați pentru că puseseră la punct un sistem pentru cei care doreau să aibă certificate de vaccinare fără să se vaccineze efectiv. 

Un angajat vechi al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti era o „sursă importantă de clienţi pentru sistemul de vaccinare fictivă" şi aceştia veneau inclusiv din alte judeţe, se arată în motivarea Tribunalului Prahova, care a dispus cercetarea sub control judiciar a celor patru inculpaţi reţinuţi în dosarul vaccinărilor fictive anti-COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel