5 alimente care te ajută să slăbești: îți stimulează metabolismul și cresc arderile din organism

Angela Sabău |
Data publicării:

Iată o listă de cinci aliment care sunt cele mai bune pentru a slăbi. Vor stimula metabolismul și vor crește nivelul arderilor din organism, dar trebuie consumate regulat pentru rezultat notabile.

Metabolismul este rata la care corpul arde calorii și slăbește. Un metabolism mai ridicat reduce riscul de obezitate și alte probleme legate de sănătate, care ar putea fi cauzate de supraponderalitate. Oamenii care sunt binecuvântați cu o rată metabolică ridicată nu trebuie să-și facă griji cu privire la ceea ce mănâncă și câte calorii consumă zilnic.

Persoanele cu un metabolism mai lent sunt mai predispuse să aibă un corp mai voluminos, deoarece nu elimină grăsimea suplimentară. Un metabolism mai lent ar putea duce la creșterea în greutate într-un ritm mai rapid, deoarece va stoca mult mai multă grăsime corporală decât este necesar. 
Prin urmare, iată 5 alimente pe care ar trebui să le consumi zilnic pentru a-ți menține metabolismul ridicat.

Ouă

Alimentele bogate în proteine, cum ar fi ouăle, carnea slabă și produsele lactate, vă mențin metabolismul ridicat. Sunt ideale pentru arderea caloriilor și pentru a vă accelera metabolismul, deoarece organismul are nevoie de mai multă energie pentru a digera decât pentru carbohidrați.

Cafea

Consumul zilnic de cafea, nu mai mult de 2-3 căni, poate crește rata metabolică cu cel puțin 11 la sută. Persoanele care consumă cafea într-o cantitate adecvată sunt de așteptat să ardă mai multe calorii într-o zi decât alții.

Ceai verde

Ceaiul verde permite organismului să folosească mai eficient grăsimea stocată. Crește rata metabolică cu 4 până la 10% cu ușurință. Nu are efecte secundare notabile și poate fi consumat zilnic, aproximativ 2 căni pe zi.

Ghimbir

Adăugarea de ghimbir la ceai sau la mese este o alegere ideală, deoarece este legată de creșterea temperaturii corpului și a ratei metabolice. Ghimbirul are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii care sunt utile pentru a menține sănătatea generală sub control și greața la distanță.

Ardei iute

Condimentele sunt legate de o creștere a ratei metabolismului. Condimentele care conțin ardei iute proaspăt și uscat sunt grozave pentru a stimula metabolismul. Adaugă mirodenii la mese și probabil vei arde mai multe calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel