5 moduri să repari o prietenie sau să o lași în urmă dacă este toxică

Vlad Crăciunoiu |
Data actualizării: | Data publicării:
5 moduri să repari o prietenie - Foto: Freepik
5 moduri să repari o prietenie - Foto: Freepik

Când o prietenie întâmpină un obstacol, de unde știi dacă să lucrezi la relație sau să renunți?

Poate fi tentant să lași o prietenie să se estompeze în loc să te confrunți cu problema respectivă pentru că un conflict într-o relație de prietenie nu este un lucru ușor de rezolvat. Este adusă la cunoștință această epidemie a singurătății iar urgența acestei probleme sociale este pusă în evidența de numeroase dovezi biologice.

Dacă ați pierdut conexiuni sau v-ați distanțat în ultimul an, ar putea fi timpul potrivit să rezolvați sentimentele rănite și neînțelegerile. Percepeți această muncă ca o formă de relație și îngrijire de sine, deoarece blocajul în conflict poate conduce la pierderea energiei, potrivit CNN.

Iată cinci moduri de a repara o prietenie - sau de a o lăsa în urmă dacă este una toxică

1. Reflectează și notează binele

Este o idee bună să analizați înainte de a vă confrunta cu o conversație dificilă cu un prieten. Studiile arată că este sugerat să folosești p amintire cu un moment specific in cadrul acelei prietenii ca inspirație pentru a scrie lucruri pe care le apreciezi la un prieten. De asemenea, este încurajat să împărtășească această listă în conversația cu prietenul respectiv.

Indiferent de rezultat, intenția pozitivă va rămâne. Chiar dacă există încă tensiune in cadrul relației și chiar dacă este necesara o pauză mai lungă sau uneori permanentă de la petrecerea timpului împreună, acea apreciere a relației va contribui în mare măsură la stabilirea empatiei și a înțelegerii reciproce.

2. Alege un alt mod de a comunica

Dacă eforturile de reparare nu au funcționat prin canalele tehnologice obișnuite, încercați un alt mod de a comunica. Oamenii sunt intrigați când primesc e-mail care nu este un newsletter sau o factură. Trimiteți mai multe cărți poștale, scrieți mai multe scrisori sau trimiteți unui prieten o carte despre care credeți că i-ar atrage.

Numeroși sociologi au sugerat că o abordare mai profundă, precum scrierea scrisorilor ar ajuta să fiți mai empatici și să vă îmbunătățiți abilitățile de comunicare. De asemenea este important în timpul unei conversații să știm să ascultăm, acest lucru având nevoie de exercițiu si răbdare.

3. Acordă-i timp și încearcă din nou

Oamenii sunt foarte diferiți în ceea ce privește modul de abordare a conflictului, așa că în unele cazuri ar putea fi nevoie să acorzi spațiu și timp de gândire unei relații de prietenie înainte de a încerca din nou.

Psihologii au remarcat că prieteniile pot necesita timp pentru a reveni la normal în urma unui conflict și că sentimentele inconfortabile persistente pot necesita atenție suplimentară. O abordare sinceră și afirmativă poate consolida lucrurile pe viitor.

De asemenea, este important să rețineți că puteți face doar ceea ce simțiți că este in capacitatea dumneavoastră, trebuie să aveți un spirit bun de observație și să identificați atunci când persoana respectivă nu dorește continuarea relației de prietenie.

4. Amestecă elementele prieteniei

O provocare în prieteniile de lungă durată este atunci când rămânem blocați în ideea în care a fost formată relația. Realitatea este că toți ne schimbăm pe măsură ce prioritățile și anumite circumstanțe se schimbă în viața personală.

Dacă ați încercat să restabiliți o prietenie și nu simțiți că lucrurile pot reveni la felul în care erau înainte de conflict, este recomandat să vă gândiți dacă puteți rămâne prieteni într-un mod mai casual, mai distant.

5. Identificați steagurile roșii

Uneori, o prietenie are de suferit din cauza unei comunicări greșite, iar ca urmare problemele sunt mult mai profunde.

Desigur prezența unei probleme nu necesită neapărat încetarea comunicării si, implicit a prieteniei. Conflictul poate fii văzut drept o deschidere pentru recalibrarea și îmbunătățirea unei prietenii.

Acestea fiind spuse dacă observi anumite lucruri sau efecte negative în a menține o relație de prietenie cu cineva atunci cea mai logică și rațională decizie este aceea de a încheia prietenia astfel încât să nu mai resimți apăsarea ei în viața ta.

Evaluarea echilibrului dintre rău și bine este crucială. Un indice bun pentru o prietenie de calitate este atunci când ceva pozitiv se întâmplă în viața personală, prietenul reacționează similar și se bucură împreuna cu tine, în loc să dea dovada de gelozie. Iar în cazul întâmpinării unei dificultăți același prieten te va susține și îți va oferi suport emoțional, in loc să îți dea exemplu de o situație similară în viața lor personală.

Când viața se simte grea, abordarea conversațiilor incomode sau dureroase ajunge adesea la capătul listelor noastre de lucruri de făcut. Dar conexiunea umană este foarte importantă; este timpul să vă familiarizați cu sentimentele incomode, să fiți sinceri, să ascultați și să demarați procesul de vindecare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel