8 alimente care-ți scad tensiunea arterială

Dana Lascu |
Data publicării:
Boli de inimă
Boli de inimă

Tensiunea arterială ridicată poate fi scăzută cu ajutor unor alimente, care conține minerale, vitamine și nutrienți esențiale. Iată care sunt acestea: 

Tensiunea arterială ridicată – sau hipertensiunea - poate fi cauzată de mulți factori diferiți, cum ar fi fumatul, supraponderalitatea sau obezitatea, stresul, consumul de alcool, dieta proastă și consumul prea mare de sare. 

De data aceasta vorbim despre dietă, mai precis despre acele alimente care ne-ar putea ajuta să controlăm natural tensiunea arterială ridicată. Iată opt dintre ele și studiile care dovedesc beneficiile aduse de ele: 

1. Ciocolată neagră

Da, ciocolata poate fi bună pentru sănătatea inimii! Dar căutați ciocolată neagră organică, de calitate, care conține cel puțin 200 de miligrame de fenoli de cacao. Adică are peste 75% cacao. Acești compuși pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale în mod natural (link direct studiu)

2. Usturoiul

Usturoiul este un puternic antiinflamator natural. Scade tensiunea arterială și relaxează mușchii prin subțierea sângelui și prevenirea blocării vaselor de sânge, arată un studiu. (link direct studiu)

3. Spanacul

Spanacul este bogat în magneziu și folat. Ambii nutrienți ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale și a bolilor cardiovasculare. (link direct studiu)

4. Semințe de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui conțin potasiu, magneziu și grăsimi sănătoase. Sunt gustarea perfectă pentru a ajuta la reducerea nivelului de colesterol și pentru a promova nivelurile sănătoase ale tensiunii arteriale. (link direct studiu)

5. Banane

Bananele sunt încărcate cu fibre și potasiu - doi nutrienți care susțin o inimă sănătoasă și scad nivelul tensiunii arteriale. Și se întâmplă să aibă și un foarte mic conținut de sodiu. (link direct studiu)

6. Roșii

Compușii din roșii pot ajuta la scăderea acumulării de colesterol din vasele de sânge. Roșiile conțin calciu, potasiu, vitamine A, C și E și licopen, acesta din urmă fiind extrem de eficient. (link direct studiu)

7. Broccoli

Broccoli este bogat în potasiu și crom, ambele ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la promovarea unei greutăți sănătoase. Dar, brocoli și conopida conțin și sulforafan, care și el reduce tensiunea arterială. (link direct studiu)

8. Pepenele

Atât pepenele roși cât și cel galben sunt bogate în potasiu - un nutrient important pentru un nivel stabil al tensiunii arteriale și o inimă sănătoasă! (link direct studiu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel