91% din populația din Beijing, vaccinată contra COVID-19

Dana Lascu / 22 iul 2021 / 16:41
Campanie vaccinare
Campanie vaccinare

Aproape 91% dintre locuitorii adulți ai Beijingului au fost vaccinați împotriva COVID-19, conform datelor publicate de autoritățile locale, în contextul în care China face eforturi de a-și extinde campania de vaccinare la nivel național.

Aproximativ 17,7 milioane de persoane, adică 90.8% dintre locuitorii adulți ai Beijingului, au fost vaccinați contra COVID-19 până la data de 21 iulie, au anunțat astăzi autoritățile locale. Beijingul are o populație totală de 21,9 milioane de locuitori. Procentul de vaccinare raportat la populația totală a Beijingului este de 80,8%.
Alte orașe mari din China au atins de asemenea rate importante de vaccinare, în Shanghai fiind vaccinată 80% din populație, iar la Wuhan, 77%.

China a anunțat joi că până la data de 21 iulie au fost administrate 1,49 de miliarde de doze de vaccin, dar nu a precizat ce procent din populația totală a țării a fost vaccinată complet.

Ritmul campaniei de vaccinare în China a încetinit în cursul lunii iulie până la o medie de aproximativ 11,8 milioane de doze pe zi, prin comparație cu o medie zilnică de aproape 20 de milioane ce se înregistra în luna iunie, notează Reuters.

Numărul vaccinărilor din unele provincii a rămas mult în urma marilor orașe. Astfel, în provincia nordică Shanxi s-au vaccinat 46,7% din populația adultă, iar în provincia estică Zhejiang, procentul vaccinaților este de 49.8%. Autoritățile din Shanxi și-au propus să atingă un nivel de vaccinare de cel puțin 91,2% pentru persoanele de peste 12 ani, până la sfârșitul anului.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy