Adrian Streinu Cercel a demisionat din funcția de de manager al Spitalului Matei Balș

Angela Sabău |
Data publicării:
Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel
Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel

Medicul Adrian Streinu Cercel a demisionat din funcția de manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.

Medicul a decis să renunțe la această funcție pentru a putea ocupa un post de parlamentar, după ce a candidat pentru Senatu româniei.  
Adrian Streinu-Cercel este un medic și cercetător român, membru al Academiei de Științe Medicale, director al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și profesor universitar în cadrul Universității Carol Davila. A absolvit Facultatea de Medicină din București în anul 1982 și a început să lucreze în cadrul institutului de boli infecțioase din București după rezidențiat, în 1984.
Streinu-Cercel a fost secretar de stat în Guvernul Emil Boc, între 6 octombrie - 3 noiembrie 2009 și 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012. A fost declarat de două ori incompatibil de ANI, pentru pozițiile deținute în cadrul Guvernului și al UMF în paralel cu poziția de director de spital.
În timpul pandemiei de coronavirus din 2020 a ocupat funcția de președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19 din cadrul Ministerului Sănătății între 6 aprilie și 23 aprilie, fiind demis în urma apariției în presă al unui plan de luptă împotriva epidemiei care prevedea carantinarea separată de familii a persoanelor de peste 65 de ani, potrivit Wikipedia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel