Andrei Baciu: mai avem foarte puțin. Această SOLUȚIE are toate șansele să ÎNCHIDĂ PANDEMIA

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Dr Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că mai avem foarte puțin până la sfârșitul pandemiei, dar că mai trebuie respectate măsurile încă puțin timp.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat vineri, pentru B1 TV, , deși nu se pune problema unui lockdown, e esențial să fie respectate măsurile de prevenție. El a mai arătat ce va aduce sfârșitul pandemiei.

 „Sunt mai multe evenimente care provoacă această creștere (a numărului de infectări), dar ea e deplin controlabilă. Nu se pune problema de lockdown, cum s-a vehiculat, sub nicio formă. Cum a spus și domnul președinte Klaus Iohannis, situația e pe deplin gestionabilă, dar trebuie să fim atenți în continuare. Nu ne putem permite să renunțăm complet la măsurile despre care știm că funcționează. Sunt cele trei măsuri de aur, toată lumea le cunoaște, avantajele vaccinării, la fel, cred că mare parte din oameni le-au înțeles, motiv pentru care vedem că e o dorință și o așteptare foarte mare pentru vaccinare. Ce avem nou e următorul element: faptul că dacă aceste măsuri, nepopulare, trebuiau păstrate până acum pe o perioadă nedefinită, acum avem și un orizont de timp. Mai avem câteva luni în care se va produce o accelerare a campaniei de vaccinare, în următoarele săptămâni. Asta va determina o creștere semnificativă a persoanelor imunizate. Dacă mai păstrăm câteva luni, o perioadă foarte scurtă în comparație cu efortul pe care l-am făcut de mai bine de un an, acestea sunt practic singurele soluții. 

Ideea e că nu trebuie să mai facem aceste lucruri la nesfârșit. Mai avem foarte puțin. Avem această soluție extraordinară, a vaccinării, care are toate șansele să închidă pandemia. Haideți câteva săptămâni, că putem! România a demonstrat că poate să acționeze unit, poate să facă un efort colectiv care o poate plasa ca performanță în gestionarea pandemiei și vaccinării în top european”, a declarat Andrei Baciu, pentru B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel