ANMDM a făcut anunțul! EURESPAL, oficial retras de pe piață!

Dana Lascu / 12 feb 2019 / 11:26
Cele două forme ale respectivului medicament au fost retrase de pe piață!
Cele două forme ale respectivului medicament au fost retrase de pe piață!

Agenția Naționala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a emis informarea oficială cu privire la retragerea de pe piață a medicamentelor EURESPAL 80 mg comprimate cu eliberare prelungită si EURESPAL 2 mg/ml sirop!

„Autoritatea de reglementare și control al medicamentului din Franța a declanșat o procedură de urgentă la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului în materie de farmacovigilență (PRAC) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), în săptămâna 11-14 februarie a.c.", anunță Agenția Naționala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din România.

În acest context, ANMDM anunță că „Deținătorul autorizației de punere pe piață pentru EURESPAL a decis să solicite retragerea de pe piață a acestor medicamente în toate țările în care sunt comercializate, inclusiv în România".

ANMDM a avizat inițierea retragerii acestor medicamente de la nivelul distribuitorilor, spitalelor și farmaciilor, „cu obligația titularului autorizației de a transmite ulterior ANMDM situația cu seriile și cantitățile retrase".

ANMDM va publica pe website-ul institutiei, imediat după emiterea acestuia, comunicatul EMA referitor la declanșarea procedurii de reevaluare a profilului de siguranță al fenspiridei, substanța activă din EURESPAL, se mai arată în informarea ANMDM.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy