ANMDM a făcut anunțul! EURESPAL, oficial retras de pe piață!

Dana Lascu / 12 feb 2019 / 11:26
Cele două forme ale respectivului medicament au fost retrase de pe piață!
Cele două forme ale respectivului medicament au fost retrase de pe piață!

Agenția Naționala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a emis informarea oficială cu privire la retragerea de pe piață a medicamentelor EURESPAL 80 mg comprimate cu eliberare prelungită si EURESPAL 2 mg/ml sirop!

„Autoritatea de reglementare și control al medicamentului din Franța a declanșat o procedură de urgentă la nivelul Uniunii Europene, care este pe agenda de lucru a Comitetului de evaluare a riscului în materie de farmacovigilență (PRAC) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), în săptămâna 11-14 februarie a.c.", anunță Agenția Naționala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din România.

În acest context, ANMDM anunță că „Deținătorul autorizației de punere pe piață pentru EURESPAL a decis să solicite retragerea de pe piață a acestor medicamente în toate țările în care sunt comercializate, inclusiv în România".

ANMDM a avizat inițierea retragerii acestor medicamente de la nivelul distribuitorilor, spitalelor și farmaciilor, „cu obligația titularului autorizației de a transmite ulterior ANMDM situația cu seriile și cantitățile retrase".

ANMDM va publica pe website-ul institutiei, imediat după emiterea acestuia, comunicatul EMA referitor la declanșarea procedurii de reevaluare a profilului de siguranță al fenspiridei, substanța activă din EURESPAL, se mai arată în informarea ANMDM.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy