Anticoagulantele: ce rol au în sângerările tractului gastrointestinal inferior

Angela Sabău / 31 mai 2020 / 10:59
Substanțe
Substanțe

Anticoagulantele ar putea provoca unele sângerări, însă atunci când vine vorba despre sângerări ale tractului digestiv inferior, medicamentele pentru diluarea sângelui nu ar trebui să fie incriminate.

Sângerarea este un efect secundar frecvent al anticoagulantelor (diluatori din sânge). Cu toate acestea, persoanele cu fibrilație atrială (afib) care iau medicamentul pentru prevenirea accidentului vascular cerebral nu ar trebui să ignore orice sângerare din tractul gastrointestinal inferior (GI).Aceasta poate semnala cancer de colon. Constatarea studiului a fost publicată online de European Heart Journal.

Cercetătorii au analizat 125.418 pacienți care au luat anticoagulante pentru afib. Doar 2.576 au avut hemoragii ale tractului gastrointestinal inferior mai mici în primele șase luni de tratament, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, cei care au prezentat sângerare au avut de 10 ori mai mare riscul de a fi diagnosticați cu cancer de colon în anul următor, comparativ cu cei care nu au avut sângerare, potrivit health.harvard.edu.

Cercetătorii au adăugat că sângerarea scăzută a tractului gatrointestinal inferior nu ar trebui să fie niciodată provocată de reacții adverse de la un medicament pentru diluarea sângelui și că persoanele cu afib care iau anticoagulante ar trebui să-și monitorizeze scaunul și să-și viziteze medicul dacă observă sânge sau scaun de culoare întunecată.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy