Asistent medical reținut de polițiști după ce a fost prins aruncând vaccinul COVID. Certificate false de vaccinare pentru cel puțin 50 de persoane

Dana Lascu |
Data publicării:
Asistenul medical prefăcându-se că vaccinează un bărbat. Foto: Print screen SkyNews
Asistenul medical prefăcându-se că vaccinează un bărbat. Foto: Print screen SkyNews

Un asistent medical din Italia a fost arestat după ce a “vaccinat la chiuvetă” peste 50 de persoane. Polițiștii spun că bărbatul primea 400 de euro de la fiecare persoană vaccinată fictiv. Alte patru persoane, bănuite a fi intermediarii din afacere, sunt în arest la domiciliu.

Postul TV SkyNews a prezentat imaginile în care se poate observa cum bărbatul, asistent medical de profesie, care era angajat la principalul centru de vaccinare COVID al regiunii Marche, sala de sport Paolinelli, aruncă vaccinul COVID-19 în recipientul pentru deșeuri medicale. 

Pe imagini se vede exact cum asistentul se preface că vaccinează un bărbat, apoi golește siringa în recipientul din spatele acestuia.

Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate în cabinele din centrul de vaccinare și prezentate autorităților, care l-au reținut pe asistentul medical. 

Conform sursei citate, asistentul medical ar fi primit câte 400 de euro de la fiecare persoană pe care a vaccinat-o „la chiuvetă”.

Bărbatul este cercetat de tribunalul orașului Ancona pentru corupție, certificate false și risipă de bunuri publice.

Patru persoane suspectate, în acest caz, că ar fi fost mediatori și ele sunt, de asemenea, reținute în arest la domiciliu, în timp ce celor 50 de persoane care au obținut certificatele false li s-a interzis să părăsească orașele de reședință, prin ordinul tribunalului.

Ancheta implică principalul centru de vaccinare COVID al regiunii Marche, sala de sport Paolinelli.

Grupul de angajați de la centrul de vaccinare implicat în acest scandal ar fi câștigat, spun polițiștii, cel puțin 18.000 de euro din escrocherie, falsificând cel puțin 50 de certificate de vaccinare, conform poliției italiene.

Povestea vine la o zi după ce Italia a anunțat o serie de noi restricții, ceea ce înseamnă că persoanelor care nu au fost vaccinate li se interzice efectiv accesul la transportul public, cafenele, hoteluri, săli de sport și alte activități de zi cu zi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel