Aspirina: utilă, sau nu, înainte de analiza pentru depistarea sângelui în scaun

Angela Sabău |
Data publicării:
Aspirina
Aspirina

O aspirină luată înaintea unui test pentru depistarea sângelui în scaun ar putea fi utilă, datorită rolului pe care îl are aspirina asupra sângelui. Totuși, ultimul studiu arată o foarte mică relevanță.

Administrarea unei aspirine înainte de a face un test obișnuit conceput pentru a detecta sânge în scaun nu îmbunătățește acuratețea testului, potrivit unui studiu publicat în JAMA. Preznța sângelui în scaun ar putea fi un indiciu al cancerului de colon, motiv pentru care trebuie acordată o atenție deosebită a acestui test.

Unele studii observaționale au descoperit că administrarea unei aspirine înainte de test a îmbunătățit acuratețea rezultatului testului. Autorii studiului au speculat că acesta ar putea fi real, deoarece aspirna are efectul de a subția sângele și asta ar putea face, cel mai probabil ca ca sângele cauzat de anomalii la nivelul colonului să ajungă în scaun, unde ar putea fi detectat mai ușor.

Diferențele, nesemnificative

Dar acest studiu, care a inclus 1.200 de adulți, nu a găsit aceeași legătură. Cercetătorii au împărțit participanții în două grupuri: unul care a luat aspirină înaintea testului și un altul care nu a luat pastila.

Deși a existat o rată de detectare ușor mai mare în grupul de persoane care au luat aspirină înainte de test, diferența nu a fost semnificativă statistic.

 

 Sursa, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel