Autodiagnosticarea, pericol ignorat. Ce NU trebuie să faci

Rodica Mitu |
Data actualizării: | Data publicării:

Autodiagnosticarea reprezintă un pericol ignorat, se precizează la Antena 3, în cadrul emisiunii „Conspirații”.

Cu toții avem un prieten pregătit să ne pună un diagnostic. În funcție de simptome, acesta căută pe internet și ne prescrie și medicamente. În cadrul emisiunii s-a spus că, din lene sau comoditate, acceptăm mai degrabă tratamentul prietenului.

Deși medicii previn că autodiagnosticarea este extrem de periculoasă, oamenii au tendința de a trata bolile după ureche. Printre cele mai întâlnite sunt cele care implică bolile psihiatrice. Așa se explică faptul că, deși două milioane de români sunt diagnosticați cu depresie, mai mult de 5 milioane se tratează cu antidepresive, de multe ori folosite la întâmplare.

O altă problemă este că mamele consideră că știu mai bine ce au nevoie copiii lor și iau decizii singure, fără să ceară sfatul medicilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel