Beneficii yoga pentru femeile însărcinate

Dana Lascu |
Data publicării:
Femeie însărcinată
Femeie însărcinată

Yoga, o disciplină bazată pe meditație ca o cale spre auto-cunoaștere și eliberare, aduce beneficii nebănuite femeilor însărcinate, mai ales în al III-lea trimestru.

Un nou studiu realizat la femei însărcinate sugerează că practicarea yoga activează sistemul nervos parasimpatic (care este responsabil pentru funcțiile corpului când este în repaus) în trimestrul al treilea, îmbunătățește somnul pe timp de noapte și scade nivelul de a-amilază, indicând stres redus.

Studiul, realizat de doi cercetători de la Divizia de Științe ale Sănătății de la Facultatea de Medicină a Universității Osaka și publicat în Jurnalul de Obstetrică și Ginecologie (Journal of Obstetrics & Gynecology) a inclus 38 de femei într-un grup de yoga și 53 de persoane într-un grup de control.

Relaxează și activează sistemul parasimpatic

Yoga presupune menținerea poziției și repetarea respirațiilor lent, lung și profund; yoga varianta pentru maternitate încurajează gravida să se relaxeze și să devină conștientă atât de sine cât și de făt și susține inițierea activității nervoase parasimpatice", au notat autorii.

La 28-31 săptămâni de gestație, variația frecvenței cardiace în timpul serii și a nopții a fost semnificativ mai mare în grupul de yoga decât în grupul de control. La 36-40 săptămâni de gestație, variabilitatea dintre dimineața, după-amiază și noapte târzie a fost semnificativ mai mare în grupul de yoga. Nivelurile a-amilazei salivare au scăzut semnificativ imediat după ce au practicat yoga în timpul tuturor perioadelor de evaluare din grupul de yoga. Durata somnului pe timpul nopții a fost semnificativ mai lungă în grupul de yoga", se arată în studiu.

Studiul poate fi găsit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel