Boala incurabilă de care suferă liderul trupei Jethro Tull: ce crede artistul că i-a cauzat boala, are legătură cu scena

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Ian Anderson
Ian Anderson

Ian Anderson, liderul trupei Jethro Tull a dezvăluit că suferă de o boală pulmonară incurabilă. Artistul este convins că afecțiunea lui are legătură cu dispozitivele care produc fum pe scenă.

Muzicianul britanic de origine scoţiană Ian Anderson, liderul trupei rock Jethro Tull, a dezvăluit într-un interviu recent că zilele sale „sunt numărate”, întrucât a fost diagnosticat cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (COPD), considerată o maladie pulmonară incurabilă, potrivit unor surse citate de agerpres.ro. Muzicianul, în vârstă de 72 de ani, renumit inclusiv pentru interpretările sale scenice spectaculoase, a spus că boala nu s-a manifestat prin episoade severe în ultimele 18 luni, dar este conştient de faptul că, în cele din urmă, va întâmpina dificultăţi respiratorii în fiecare zi. „Îţi voi spune ceva ce nu am mai spus niciodată în public până acum. Sufăr de o maladie pulmonară incurabilă cu care am fost diagnosticat în urmă cu doi ani. Mă lupt cu ea. Am trecut prin ceea ce se cheamă 'exacerbări' - perioade în care contractez o infecţie, care devine o bronşită severă şi am apoi două sau trei săptămâni în care îmi este foarte greu să ies pe scenă şi să cânt”, a dezvăluit Ian Anderson în interviul acordat jurnalistului Dan Rather pentru un nou episod al emisiunii "The Big Interview", difuzată de postul american de televiziune AXS TV.

Bronhopneumopatia obstructivă cronică este o denumire atribuită unui grup de afecţiuni din care fac parte bronşita cronică şi emfizemul pulmonar. Simptomele includ o reducere progresivă a capacităţii pulmonare, ca urmare a inflamaţiilor cauzate de iritaţiile apărute la nivelul celulelor pulmonare, iar acestea devin ireversibile.

Artistul este convins că boala i-a fost cauzată de faptul că a petrecut 50 de ani pe scenă alături de dispozitive care produc fum.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel