Cafeaua, beneficii pentru siluetă. Câtă trebuie să bei

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

 Noile cercetări sugerează că doar 4 căni de cafea pe zi pot ajuta să scapi de grăsimea nedorită și chiar și de celulită. 

Cercetarea a durat 24 de săptămâni, timp în care a urmărit impactul cafelei în rândul a 126 de bărbați și femei supraponderali din Singapore, notează Medicinenet.


Rezultatele au fost publicate în American Journal of Clinical Nutrition.

Cercetătorii au vrut inițial să vadă dacă aceasta ar putea ajuta la scăderea riscului de diabet de tip 2 prin reducerea riscului de dezvoltare a rezistenței la insulină, ceea ce poate duce la vârfuri dramatice ale zahărului din sânge și, în final, la diabet.

În final, cercetătorii nu au găsit dovezi care să demonstreze faptul că această băutură a avut un astfel de efect protector. Dar a existat o altă descoperire: cei care beau 4 cani de cafea cofeinizată pe zi, pe parcursul a șase luni, au observat o scădere de aproape 4% în grăsimea corporală totală.


Autorii studiului sugerează că „această pierdere a masei grase nu s-a datorat probabil modificărilor în stilul de viață, și anume dieta și activitatea fizică".

Aceștia consideră că pierderea de grăsime de la cafea poate fi rezultatul unei „reacții metabolice", în care cofeina provoacă procesul de metabolizare al băutorului. Rezultatul final, a spus Alperet, este arderea mai multor calorii și o scădere notabilă a grăsimilor corporale.

Totuși, experimentul de la Singapore a durat doar șase luni, timp în care jumătate dintre participanții la studiu - care erau cu toții chinezi, malaezieni sau asiatici-indieni - au fost instruiți la întâmplare să bea 4 căni de cafea instant. Cealaltă jumătate a băut o băutură care imita gustul cafelei, dar nu era nici cafea, nici nu conținea cofeină. Așadar, ar putea consumul de 4 căni de cafea cofeinizată pe zi pe o perioadă mai lungă să prezinte vreun risc?

Cercetătorii cred că nu. Cercetările anterioare indică faptul că acest nivel de consum se încadrează în normele actuale. Studiile, a menționat el, sugerează că, în medie, americanii consumă în prezent până la 4 căni pe zi, în timp ce europenii pot avea în medie 7 cani.

 

Consumul de cafea, efecte asupra celulitei


Este nevoie de mai multe cercetări pentru a confirma beneficiile, însă un studiu publicat în „Journal of Cosmetic Dermatology" în 2008 a constatat că aplicată la șoareci, cofeina a redus diametrul celulelor grase cu 17%, diminuând aspectul celulitei. Cu toate acestea, efectele tratamentelor cu celulită sunt temporare.

Cauzele celulitei

Deși cafeaua nu este considerată un factor care contribuie la celulită, consumul prea mult de sodiu, grăsimi sau carbohidrați poate agrava aspectul de coajă de portocală. Fumatul, un stil de viață sedentar și prtatul de haine strâmte care restricționează fluxul de sânge pot contribui, de asemenea, la celulită. De asemenea, genetica joacă un rol major, așa că este posibil să faceți celulită indiferent de alegerile pentru stilul de viață pe care le faceți. Din fericire, celulita nu provoacă probleme medicale - și este extrem de frecventă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel