Cancer la ficat chimiorezistent, radiațiile țintite îi pot ajuta pe copiii cu această boală

Copiii care suferă de cancer la ficat rezistent la chimioterapie își pot îmbunătăți supraviețuirea cu ajutorul radiațiilor ținte pe tumoră. Cercetări recente arată că aceste radiații pot ajuta la reducerea tumorii astfel încât să poată permite efectuarea unei intervenții chirurgicale, la pacienții pediatrici la care operația nu e posibilă.

 

Procedura, cunoscută sub numele de radioembolizare transarterială cu Yttrium-90 (TARE-Y90), este o opțiune de tratament aprobată de FDA și folosește un cateter ghidat de imagine pentru a furniza microorganisme radioactive direct în zona tumorală. Aceasta permite doze mai mari de radiații, conservând însă țesuturile normale din zona înconjurătoare.

În cadrul studiului, cercetătorii au tratat 10 copii cu cancer de ficat primar folosind TARE-Y90 între ianuarie 2011 și aprilie 2017. Toți aveau între 2- 18 ani și au fost tratați anterior fără succes cu chimioterapie și nu au avut opțiuni chirurgicale.

Supraviețuirea medie a pacientului de la diagnosticul inițial a fost de 12,5 luni, iar după TARE-Y90 încă patru luni. Un pacient a fost transplantat la șase săptămâni după tratament. În ciuda potențialului TARE-Y90, această metodă necesită o pregătire specializată și este oferită doar în câteva spitale.

,,Tare-Y90 ar trebui considerat eficient și fezabil pentru copiii cu cancer de ficat și are potențialul de a fi folosit mai devreme în tratament, alături de chimioterapie, pentru a ajuta la reducerea dimensiunii tumorii pentru a oferi opțiuni mai bune de tratament chirurgical și un prognostic îmbunătățit ", a spus dr. Allison Aguado, autorul principal al studiului și medic la Spitalul pentru copii din Wilmington, Delaware.

Atunci când chimioterapia nu reușește, sunt necesare opțiuni suplimentare de tratament pentru copiii cu cancer de ficat non-chirurgical, iar acestea de obicei sunt limitate și nu foarte eficiente. TARE-Y90 are potențialul de a oferi copiilor cu cancer de ficat, greu de tratat, un tratament care este mai puțin toxic decât opțiunile actuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel