Care sunt documentele de care aveți nevoie de vineri, 13 august, pentru trecerea frontierelor UE

Adisa Codruț |
Data publicării:
Călătorie
Călătorie

Autoritățile anunță care sunt documentele de care aveți nevoie ca să treceți granițele statelor UE de vineri, 13 august.

Autoritățile române fac publice actele de care aveți nevoie când intenționați să călătoriți într-un stat european.

”Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/. Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului national al României”, se arată într-un comunicat oficial.

Testele pentru depistarea COVID-19 efectuate fără prescripţie medicală se vor realiza numai contra cost în Franţa începând cu jumătatea lunii octombrie, a anunţat miercuri guvernul francez, potrivit unor surse citate de Agerpres. De asemenea, în luna septembrie va începe campania de vaccinare cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19 pentru populaţia din grupele de risc. O decizie similară privind plata testelor a fost anunţată marţi de Germania, cu speranţa că aceasta va impulsiona campania de vaccinare aflată în pierdere de viteză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel