Ce boli poate ascunde vederea încețoșată

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi
Ochi


Vederea încețoșată poate fi provocată de o mare varietate de afecțiuni medicale. Dacă aveți acest simptom, este necesar să consultați imediat medicul.

Dacă ești binecuvântat cu darul vederii perfecte sau aproape perfecte, poate fi destul de ciudat atunci când experimentezi pentru prima dată o perioadă semnificativă de vedere încețoșată, notează University Health News.

Vederea încețoșată se referă la lipsa de claritate în ochi, ceea ce duce la incapacitatea de a vedea lucrurile în detaliu. Poate dura doar câteva secunde sau poate apărea pe termen lung și să se agraveze progresiv. Viziunea încețoșată poate apărea într-unul sau ambii ochi și, deși poate fi cauzată de boală sau rănire a ochilor, poate fi și un simptom al unei afecțiuni care nu implică deloc ochii.

Cauzele vederii încețoșate

Vederea încețoșată poate rezulta din multe condiții - atât minore, cât și majore - și majoritatea sunt prevenibile, precum și tratabile. Condițiile de mai jos sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale vederii neclare; toate trebuie evaluate de un medic:

Astigmatism. O afecțiune relativ frecventă a ochilor, astigmatismul apare atunci când corneea . are o formă neregulată, împiedicând astfel lumina să se concentreze pe retina din spatele ochiului și îngreunând concentrarea asupra a ceea ce aveți în față.
Dureri de cap. Vederea încețoșată este un simptom comun al unei cefalee a migrenei. Migrenele pot face, de asemenea, ochii sensibili la lumină și pot provoca o tulburare vizuală chiar înainte de începerea simptomelor.
Lovitură la cap. Dacă vă confruntați o vedere încețoșată după ce v-ați lovit capul, acesta este adesea un semn de contuzie. Simptomele de contuzie pot include, de asemenea, sensibilitate la lumină și zgomot, amețeli și vorbire înclinată.

Infectie oculara. Pe lângă mâncărime, durere și umflare, o infecție a ochilor vă poate afecta și vederea. Conjunctivita, cunoscută și sub denumirea de pinkeye, este un tip comun de infecție a ochilor.
Ochi uscați. Peste 25 de milioane de americani sunt afectați de ochii uscați, ceea ce este cauzat de producția slabă de lacrimi sau de lacrimile de proastă calitate.
Glaucom. Această boală provoacă daune ireparabile datorită excesului de presiune în ochi. Nu există semne de avertizare pentru glaucom, așa că obținerea unui examen ocular anual este foarte importantă
Cataracta. Această afecțiune a ochilor poate provoca pete tulbure constând în proteine și apă pe lentilele ochilor și pot să afecteze vederea.
Degenerescenta maculara. Degenerarea maculară legată de vârstă afectează centrul retinei și provoacă petele oarbe în viziunea centrală.
Medicamente. Anumite medicamente prescrise pentru a trata osteoporoza, disfuncția erectilă, hipertensiunea arterială și prostata mărită pot provoca o vedere încețoșată la unele persoane, potrivit ConsumerReports.org. Viziunea încețoșată este, de asemenea, frecvent asociată cu antidepresive triciclice, potrivit VeryWellMind.com. Cu aceste medicamente, cu toate acestea, vederea încețoșată scade de obicei după câteva săptămâni.
Boala celiaca. Boala celiacă vine cu numeroase simptome, iar vederea neclară se întâmplă să fie una dintre ele.

Există multe alte boli asociate cu vederea încețoșată, inclusiv:

Tumoare pe creier
Miopie
Hipotensiune
Hipertensiune
hipotiroidismul
Diabet
Accident vascular cerebral
Anevrism cerebral

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel