Ce se știe despre boala misterioasă din Sudan care a răpus aproape 100 de oameni

Adisa Codruț |
Data publicării:
Salon de spital FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Reprezentanții Oragnizației Mondiale a Sănătății analizează o boală misterioasă depistată în Sudanul de Sud, Africa. A ucis zeci de oameni, vârstnici mai ales și copii sub 14 ani.

O boală misterioasă, depistată în Africa - Sudanul de Sud - , a ucis zeci de oameni în vârstă și tineri între 1 și 14 ani. 97 de persoane au fost răpuse despre această boală despre care nu se cunosc prea multe.

Ca simptomele, specialiștii au observat: tuse, diaree, febră, dureri de cap, dureri în piept, dureri articulare, pierderea poftei de mâncare și slăbiciune corporală. Purtătorul de cuvânt al OMS Africa, Collins Boakye-Agyemang, declara pentru ABS, că Organizația investighează focarul în noiembrie, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Zona cu pricina din Sudan a fost lovită de inundații. OMS a testat mostre de la pacienți pentru holeră, care este de obicei contractată din surse de apă infectate, dar probele au fost negative, potrivit Antena 3.

Peste 700.000 de persoane au fost afectate de cele mai grave inundații din țară în ultimii 60 de ani, a declarat agenția ONU pentru refugiați UNHCR, dând vina pe schimbările climatice. Suferința cauzată de inundații, inclusiv penuria de alimente și boli, pune presiune asupra unităților de sănătate, au declarat cei de la Organizația internațională de caritate Médecins Sans Frontières (MSF), care activează în zonă. „Suntem extrem de îngrijorați de malnutriție, cu niveluri de malnutriție acută severă de două ori mai mari decât pragul OMS și numărul de copii internați în spitalul nostru cu malnutriție severă dublându-se de la începutul inundațiilor”, au spus cei de la MSF.

Pentru Nyatuak Koang, o mamă a trei băieți și două fete, această îngrijorare este prea reală pentru ea, după ce inundațiile au forțat-o să se mute de două ori. „Nu avem unde să dormim, nu avem plase de țânțari și nu avem material pentru a ne acoperi casa”, a spus ea. La aproape un deceniu după ce Sudanul de Sud și-a câștigat independența în urma unui război, se confruntă cu amenințarea unui conflict, schimbărilor climatice și COVID-19, a declarat șeful misiunii ONU în țară în martie. Aproape toată populația depinde de ajutorul alimentar internațional, iar majoritatea serviciilor de bază, cum ar fi sănătatea și educația, sunt furnizate de agențiile și grupurile de ajutor ale Națiunilor Unite, scrie dailymail.co.uk.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel