Urmărește dezbaterea live

Cele patru spitale din Sectorul 1 rămase fără finanțare, în pericol să se închidă

DCMedical Team |
Data publicării:
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Prefectul Capitalei promite că va vorbi cu ministrul Sănătăţii în legătură cu situația celor patru spitale din Sectorul 1 cărora li s-a tăiat finanțarea. Situația acestor unități medicale însă rămâne incertă, iar managerii se tem că se vor închide din lipsă de fonduri.

Managerii celor patru spitale din Sectorul 1 se tem că ar putea să pună lacăt pe unitățile medicale din lipsa fondurilor, pentru că autoritățile locale nu i-ar fi ajutat să primească mai rapid autorizațiile de securitate pentru incendiu. 

Sunt corpuri de clădiri vechi care aparțin spitalelor și trebuiesc reabilitate. 

„Am primit o adresă semnată de Consiliul Local al Sectorului 1, că ne transferă nouă, clădirea, ca și administrație. Orice om serios care știe buget, venituri și cheltuielile se întreabă cum putem noi administra în totalitate acest spital. E o întrebare retorică”, a spus Marian Burcea, manager Spitalul Clinic de Oftalmologie, conform Antena 3.

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” riscul este inevitabil. Clădirile construite în anii 1900 sunt în pericol să fie închise, iar pacienţii să ajungă în stradă.

„O să trebuiască să recunoască faptul că nu au făcut expertizele, că nu au făcut tot ce trebuia făcut şi să dea bani pentru perioada în care trebuiau făcute. Am făcut zeci de cereri către Primăria Sectorului 1. Sunt zeci. Nu sunt copaci câte cereri putem să facem noi şi să spunem acelaşi lucru, pentru că nu primim niciun răspuns”, a spus Alexandru Ulici, manager Spitalul Clinic „Grigore Alexandrescu”.

Consilierii PSD au făcut o plângere la Tribunalul Bucureşti şi la Prefectură prin care cer să nu li se taie finanţarea, iar prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu le-a transmis că va discuta cu ministrul Sănătăţii.

Oficial, Vlad Voiculescu recunoaşte că situaţia nu trebuia neapărat schimbată.

Până când vor primi un răspuns, managerii celor patru spitale vor fi nevoiţi să se descurce singuri cu finanţarea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel