Coronavirus: Guvernul Orban, în izolare din cauza senatorului infectat. Miniștrii, parlamentarii și jurnaliștii de la Parlament, testați

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Primul ministru Ludovic Orban a anunțat c ă miniștrii cabinetului său intră în izolare la cabinetel lor. Alături de ei, parlamentarii și jurnaliștii de la Parlament vor fi testați după ce au intrat în contact cu senatorul PNL Vergil Chițac, care este infectat. 

Ludovic Orban, premieurl României, a anunțat că intră la izolare la Vila Lac, după ce s-a întâlnit cu parlamentarul Vergil Chițac, care a fost  confirmat cu coronavirus. 

Senatorul în vârstă de 57 de ani a participat la o reuniune NATO la Bruxelles, în perioada 17-19 februarie. Pe lângă senator, și soția, fiul și asistentul său ar fi infectați. 

Vergil Chițac scria, ieri, pe Facebook, că avea simptome de gripă de câteva zile. „Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent”, anunța, ieri, senatorul.

Senatorul Chițac, infectat cu noul coronavirus, a fost în contact cu mii de oameni: Pe 8 martie a fost în mijlocul unei petreceri de Ziua Femeii, organizată de uniunea Culturală a Tătarilor Turco-Musulmani din România, scrie stiridiaspora.ro. CITEȘTE AICI:

Pe lângă premier afectați sunt și toți membrii Biroului Politic Național, care se vor se vor izola la domiciliu.

Parlamentarii colegi ai senatorului Chițac și jurnaliștii care au fost prezenți în clădirea Legislativului vor fi testați pentru coronavirus. 

Ludovic Orban a anunțat că toate ședințele se vor ține online, dar rămâne de văzut cum vor fi semnate documentele, deși teoretic există posibilitatea semnăturii electronice. 

Astăzi, partidele parlamentare trebuiau să meargă la consultări la Cotroceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel