Coronavirus. Izolarea la domiciliu, O ILUZIE. Val Vâlcu, semnal de alarmă - Întrebări fundamentale

Georgiana Ioniță / 26 feb 2020 / 08:46
Coronavirus
Coronavirus

Epidemia cu coronavirus și declarațiile alarmiste ale reprezentanților politici panichează populația. La această panică generală, se adaugă lipsa respectării procedurilor, precum și lipsa existenței unui plan concret de acțiuni. Întrebări sunt multe, răspunsurile lipsesc.

Val Vâlcu a ridicat o problemă esențială. "Sunt două măsuri în cazul suspiciunilor de infectare cu coronavirus: carantinarea și izolarea la domiciliu. Cei care se află în așa-numita izolare la domiciliu, se află într-o situație care poate fi descrisă mai degrabă ca un deziderat, nu este un mecanism care să funcționeze. În primul rând, ar trebui să existe suport logistic și fonduri alocate pentru cazurile aflate în izolare la domiciliu, nu simpla scutire medicală a DSP. Dacă se află în imposibilitatea de a sta la domiciliu, din cauza locului de muncă, izolarea pentru 14 zile ar însemna că persoana în cauză rămâne fără venit. Dacă e singurul membru al familiei și rămâne izolat în casă, cine-i aduce mâncare, apă, cine duce gunoiul? Dacă e o familie, cu atât mai mult! E un mit! O iluzie! Că vor sta 14 zile în casă. Nu există resurse. Sunt rații de mâncare, persoane desemnate? Nu e stabilit în momentul de față, în contextul numărului mare celor aflați în izolare la domiciliu. Dacă se recomandă izolarea, e posibil să nu fie luată în serios, dar, dacă se cere, cum o impui? Vor fi date 4.000 de amenzi penale? Poți tu, ca stat, să supraveghezi 4.000 de persoane? Nu s-a lămurit până acum" a subliniat jurnalistul, pentru DCNews.

 

Citeste continuarea pe DCNews.

 
Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy