Coronavirus: OMS, semnal de alarmă. Stocurile de echipamente de protecție se epuizează rapid

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În lupta cu noul coronavirus Covid-19, stocurile de echipamente de protecție se epuizează rapid, a avertizat astăzi OMS. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a tras un semnal de alarmă în privința „epuizării rapide" a stocurilor de echipamente de protecție folosite în lupta împotriva noului tip de coronavirus – Covid-19, o penurie care periclitează eforturile depuse pe plan global împotriva acestei epidemii.

Avertismentul intervine în aceeași zi în care președintele Emmanuel Macron a anunțat că statul francez va rechiziționa „toate stocurile și producția de măști de protecție" de la fabricanți și distribuitori, pentru a le furniza personalului medical și persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus.

„Rechiziționăm toate stocurile și producția de măşti de protecție. Le vom distribui salariaților din sănătate și francezilor afectați de coronavirus", a precizat președintele francez într-o postare pe Twitter.

Problemă la nivel mondial

La Geneva, directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut la rândul său o creștere cu 40% a producției anuale de echipamente de uz personal.
OMS, agenție specializată în cadrul ONU, estimează că în fiecare lună sunt necesare pe plan mondial 89 de milioane de măști medicale, 76 de milioane de mănuși și 1,6 milioane de ochelari de protecție.

„OMS a expediat aproape o jumătate de milion de echipamente de protecție individuală în 27 de țări, însă stocurile se epuizează cu rapiditate", a declarat directorul organizației în briefingul zilnic de presă pe care îl ține de la ddclanșarea epidemiei.

„Suntem preocupați de faptul că reacția țărilor este compromisă de dezorganizarea gravă și tot mai mare a ofertei mondiale de echipamente de protecție individuală, cauzată de creșterea cererii, acumulare și proasta lor utilizare", a adăugat dr Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Această penurie de mănuși, măști medicale, ochelari de protecție și alte echipamente îi pune în pericol pe medicii și infirmierele care îi tratează pe pacienții acestei epidemii, apărută la sfârșitul lunii decembrie în provincia chineză Hubei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel