Coronavirus: Primul deces cauzat de Covid-19 în Marea Britanie

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus, China. Foto: printscreen Xinhua Video
Coronavirus, China. Foto: printscreen Xinhua Video

Primul caz de deces din Marea Britanie este un pacient care a fost diagnosticat aseară cu infecție cu coronavirus, era „mai în vârstă” și avea afecțiuni subiacente. Numărul cazurilor de infecție s-a dublat în 48 de ore!

Reprezentanții Sistemului de stat de asistență socială din Marea Britanie (NHS) au confirmat primul deces datorat noului coronavirus – Covid-19 -. Este vorba de „un pacient mai în vârstă cu afecțiuni de sănătate subiacente".

Numărul cazurilor de infecție s-a dublat, în Anglia, în ultimele două zile, ajungând la 116 - inclusiv 26 confirmate astăzi, aceștia fiind oameni care s-au infectat pe teritoriul țării, notează DailyMailOnline. În urmă cu două zile erau doar 51 de pacienți.

Oficialii NHS au dezvăluit că pacientul a fost diagnosticat aseară ca fiind infectat cu coronavirus, la Spitalul Royal Berkshire din Reading, iar astăzi organismul i-a cedat. Se știe că pacienții vârstnici au un risc mai mare de a suferi complicații mortale din cauza sistemelor lor imunitare mai slabe, notează presa britanică.

Iar britanicii au intrat în panică. Rafturile supermarketurilor sunt goale în Marea Britanie, în timp ce cumpărătorii au continuat să caute să-și facă stocuri din bunuri de uz casnic, cum ar fi săpunul și dezinfectantele de mână, scutecele și șervețele pentru bebeluși, precum și alimentele mai greu perisabile, cum sunt pastele și orezul.

Producătorii deja se plâng că lucrează la „capacitate maximă" pentru a asigura re-alimentarea rafturilor din magazine, în timp ce comercianții cu amănuntul au în vedere chiar raționalizarea produselor esențiale în gospodărie, cum ar fi hârtia igienică.

Studenții de medicină din anul final ar putea fi trimiși în spitale pentru a reduce presiunea pusă pe aceste instituții în cazul unei epidemii, precum și medicii pensionari ar putea fi chemați la muncă, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel