COVID-19, tratament nou și revoluționar dezvoltat de israelieni

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV

Un nou și revoluționar tratament pentru COVID-19 este dezvoltat în Israel. Primele rezultate sunt bune, iar acum compania este în discuții autoritățile de reglare din SUA și Europa.

Șase pacienți cu coronavirus grav bolnavi din Israel, care sunt considerați cu risc ridicat de mortalitate, au fost tratați cu celule pe bază de placentă Pluristem și au supraviețuit, potrivit datelor preliminare furnizate de compania cu sediul în Haifa, potrivit The Jerusalem Post.

Pacienții au fost tratați în trei centre medicale israeliene diferite timp de o săptămână și suferă de insuficiență respiratorie acută și complicații inflamatorii asociate cu COVID-19. Patru dintre pacienți au demonstrat, de asemenea, eșecul altor sisteme de organe, inclusiv insuficiență cardiovasculară și renală.

Nu numai că toți pacienții au supraviețuit, potrivit Pluristem, dar patru dintre ei au arătat o îmbunătățire a parametrilor respiratorii, iar trei dintre ei sunt aproape de renunțarea la ventilatoare. Mai mult, doi dintre pacienții cu afecțiuni medicale preexistente prezintă o recuperare clinică, pe lângă îmbunătățirea respirației.

 „Suntem mulțumiți de acest rezultat inițial și ne-am angajat să valorificăm celulele PLX în beneficiul pacienților și sistemelor de asistență medicală”, a declarat CEO-ul și președintele Pluristem, Yaky Yanay. „Pluristem este dedicat să folosească avantajele sale competitive în fabricația pe scară largă pentru a putea livra celule PLX unui număr mare de pacienți cu nevoie semnificativă.”

Celulele PLX ale Pluristem sunt „celule alogenice de tip mezenchimal, care au proprietăți imunomodulatoare”, ceea ce înseamnă că induc celulele T reglatoare naturale ale sistemului imunitar și macrofagele M2, a explicat compania într-un comunicat anterior. Rezultatul ar putea fi inversarea supraactivării periculoase a sistemului imunitar. Aceasta ar reduce probabil simptomele fatale ale pneumoniei și pneumonitei (inflamație generală a țesutului pulmonar).

Descoperirile preclinice anterioare cu privire la celulele PLX au relevat efecte terapeutice semnificative în studiile la hipertensiune pulmonară, fibroză pulmonară, leziuni renale acute și leziuni gastro-intestinale.

Pluristem intenționează să aplice pentru inițierea unui studiu clinic multinațional pentru tratamentul complicațiilor asociate cu coronavirus, a declarat comunicatul, menționând că nu va mai raporta studiile sale de compasiune, ci evaluarea stării și progresului studiului clinic prevăzut. Compania este deja în discuții cu autoritățile de reglementare din Statele Unite și Europa pentru a „defini strategia clinică pentru COVID-19”, a adăugat Yanay.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel