Covid-19: Tulpina mutantă de coronavirus din Marea Britanie „pe cale să domine lumea”

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19, sange
Covid-19, sange

Tulpina mutantă de coronavirus descoperită pentru prima dată în Kent, Marea Britanie, și denumită tehnic B.1.1.7, ar putea deveni tulpina dominantă a lumii, a prezis șeful programului de supraveghere genetică din UK

Prof. Sharon Peacock, șeful programului de supraveghere genetică din UK, a declarat pentru BBC News, că noua tulpină „va fi dominantă în Marea Britanie” și „va domina lumea, după toate probabilitățile”.

Ea a spus că munca echipei sale, adică secvențierea variantelor de coronavirus, ar putea fi necesară timp de cel puțin 10 ani de acum încolo. 

Varianta Kent de coronavirus a fost detectată deja în peste 50 de țări.

Acesta a fost detectat pentru prima dată în septembrie 2020 în sud-estul Angliei și răspândirea sa rapidă în lunile următoare a fost motivul invocat de autorități pentru introducerea carantinei (lockdown) în Marea Britanie în ianuarie.

Prof Peacock, directorul consorțiului COVID-19 Genomics UK, a arătat că „ceea ce ne-a afectat cu adevărat în acest moment este transmisibilitatea variantei”

Ea a explicat și că vaccinurile aprobate pentru utilizare în Marea Britanie (aceleași ca și îm România: Pfizer, Moderna și AstraZeneca) par să funcționeze bine împotriva variantelor britanice existente ale coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel