COVID: Pfizer a cerut autorizarea în SUA a vaccinului pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani

Dana Lascu / 07 oct 2021 / 19:02
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech

Compania farmaceutică americană Pfizer a anunțat joi că a depus oficial o cerere la Agenția pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration - FDA) din Statele Unite prin care solicită undă verde pentru vaccinul său anti-COVID dezvoltat în colaborare cu BioNTech pentru administrare la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Compania farmaceutică americană Pfizer, care a explicat pe Twitter că a formulat o cerere pentru o autorizație de utilizare de urgență, a transmis deja FDA la sfârșitul lunii septembrie rezultatele studiilor clinice pentru vaccinul său la copiii din această grupă de vârstă.

FDA a avertizat că odată cererea Pfizer formulată, procesul ar putea dura încă "câteva săptămâni" până când primele inoculări vor putea fi efectiv realizate.

Agenția a declarat săptămâna trecută că a programat o ședință a comitetului său consultativ pentru a studia aceste date pe 26 octombrie. Acesta din urmă va trebui să își prezinte recomandarea înainte ca autorizația să fie acordată oficial.

Pfizer/BioNTech a efectuat studii clinice pe mai mult de 2.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Companiile au raportat că vaccinul a fost bine tolerat la acești copii și a declanșat un răspuns imun "robust", "comparabil" cu cel observat la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.

Doza a fost ajustată la 10 micrograme per injecție, comparativ cu 30 de micrograme pentru grupurile cu vârste mai mari.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy