Cum îți faci timp pentru tine, ca să fii relaxat și sănătos

Alexandra Mănăilă / 26 dec 2018 / 11:14
Râsul zilnic face bine la plămâni
Râsul zilnic face bine la plămâni

Găsirea timpului privat doar pentru tine poate părea o provocare în sine, în condițiile în care simți că îndatoririle de soț/soție, părinte te solicită extrem de mult și timpul nu îți mai ajunge. Dar chiar dacă nu există sfârșit pentru lista de sarcini, asigurarea unui timp pentru tine este o necesitate, susțin medicii, care îți oferă câteva sfaturi în acest sens.

Presiunea timpului poate deveni un stres care în timp îți poate afecta sănătatea. Cum te poți împrieteni cu timpul și mai ales cum faci să ai timp doar pentru tine pentru a te relaxa și a-i da creierului și corpului prilejul să se odihnească, sunt întrebări la care specialiștii americani au găsit răspunsul.

Un truc este închiderea ușii de la birou sau din dormitor timp de 30 de minute pe zi, un timp necesar, dar suficient pentru a vă reîncărca bateriile. Profitați de singurătate pentru a vă deconecta de problemele zilnice.

,,Timpul petrecut liniștit, fără distrageri are multe beneficii. Vă permite să vă concentrați asupra situațiilor importante cu care vă confruntați, să vă gândiți mai clar și să fiți mai creativi. Puteți chiar folosi timpul pentru a reflecta asupra obiectivelor pe care le-ați stabilit pentru dvs. și, eventual, pentru a le modifica”, spun medicii de la MedicineNet.org.

O altă metodă este aceea să încercați să vă treziti cu 15 minute înaintea oricui din familia dvs. pentru a vă gândi liniștit înainte de a porni televizorul sau orice altă aparatură electronică. În condiții meteorologice plăcute, ieșiți afară, la soare, în timpul dimineții și faceți o plimbare în jurul blocului sau îngrijiți pur și simplu florile din curte.

Noaptea, săriți peste știrile târzii de la televizor și retrageți-vă în solitudinea dormitorului sau într-o cameră de rezervă care poate deveni oaza de liniște. Ați putea să citiți, să faceți un puzzle încrucișat, să legați câteva rânduri pe un caiet sau pur și simplu să faceți câteva minute de respirație profundă pentru a vă concentra și astfel vă relaxați pentru un somn mai profund.

Înainte de culcare e bine să reziști tentatiei de a scrie un mesaj unui prieten sau de a verifica e-mailul. Concentrează-te doar pe tine însuți. Ia-ți timp pentru tine în fiecare zi și vei vedea beneficiile asupra sănătății.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy