Cum începe anul școlar în Spania: măști de la 6 ani și distanțare socială de 1,2 metri între bănci

Adisa Codruț |
Data publicării:

Oficialii spanioli anunță că anul școlar va începe cu o serie de măsuri preventive: măști pentru copii inclusiv de la 6 ani.

Ministrul spaniol al Educaţiei a lansat miercuri un apel "să nu se lase garda jos" în faţa pandemiei în vederea începerii noului anului şcolar, anunţând măsurile în vigoare, precum masca obligatorie pentru elevi de la vârsta de şase ani, distanţa de 1,2 metri între bănci şi capacitatea maximă pentru cursurile cu prezenţă fizică. După "un an dificil" în care ţara nu a mai închis şcolile, ministrul Educaţiei din Spania, Pilar Alegria, a avertizat în cadrul unei conferinţe de presă că nu a fost încă depăşită criza sanitară şi că "prudenţa maximă" continuă să fie necesară în şcoli.

Pentru a "miza pe o prezenţă fizică maximă" în şcoli, purtarea măştii sanitare rămâne obligatorie începând cu vârsta de 6 ani, o măsură intrată în vigoare anul trecut, alături de altele precum spălarea frecventă a mâinilor, sau ventilarea claselor, a explicat ministrul. O uşoară schimbare a intervenit totuşi: distanţarea "interpersonală" între elevii din clasă s-a redus de la 1,5 la 1,2 metri, a anunţat Pilar Alegria, care a precizat că regiunilor spaniole le revine totuşi sarcina de a decide cu privire la aceste măsuri.

Până în prezent, 61% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 în Spania, în timp ce 16% dintre minori sunt vaccinaţi cu schema completă, a reamintit ministrul Educaţiei. În primul val al pandemiei, şcolile au fost închise în întreaga ţară şi nu au fost redeschise în ansamblu înainte de încheierea anului şcolar 2020, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel