Cum să întinerești 3 ani în doar opt săptămâni. Secretul tinereții fără bătrânețe

Un studiu clinic sugerează că putem reduce vârsta biologică cu mai mult de trei ani, în doar opt săptămâni, prin schimbarea dietei și a stilului de viață. 

Un prim studiu de acest gen, oferă dovezi științifice că schimbările stilului de viață și ale dietei pot oferi o reducere imediată și rapidă a vârstei noastre biologice. Întrucât îmbătrânirea este principalul motor al bolilor cronice, această reducere are puterea de a ne ajuta să trăim mai bine, mai mult.

Studiul, lansat pe 12 aprilie, a utilizat un studiu clinic controlat randomizat efectuat la 43 de bărbați adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 50 și 72 de ani. Programul de tratament de 8 săptămâni a inclus dietă, somn, exerciții fizice și relaxare, precum și probiotice și fitonutrienți suplimentari, rezultând o reducere semnificativă statistic a vârstei biologice - cu trei ani mai tânără.

Studiul a fost realizat independent de Institutul de Cercetare Helfgott, cu asistență de laborator de la Universitatea Yale Center for Genome Analysis, iar rezultatele au fost analizate independent la Universitatea McGill și Universitatea Națională de Medicină Naturală.

Autorul principal al studiului, Kara Fitzgerald ND IFMCP, a declarat că „programul de intervenție combinat a fost conceput pentru a viza un mecanism biologic specific numit metilare ADN și, în special, modelele de metilare ADN care au fost identificate ca fiind foarte predictive pentru vârsta biologică. Această concentrare a fost motivul impactului său remarcabil. Aceste rezultate timpurii par a fi în concordanță  și extind foarte mult puținele studii existente care au examinat până acum potențialul de inversare a vârstei biologice.  În prezent, înscriem participanți pentru un studiu mai amplu, care ne așteptăm să coroboreze aceste constatări. "

Epigeneticianul principal, Moshe Szyf, doctor al Universității McGill și coautor al studiului, adaugă: 

„Unicitatea abordării Dr. Fitzgerald este că studiul ei a conceput o strategie naturală, dar mecanică, pentru a viza sistemul de metilare al corpului nostru. Acest studiu oferă prima perspectivă în posibilitatea utilizării unor modificări naturale pentru a viza procesele epigenetice și pentru a ne îmbunătăți starea de bine și poate chiar longevitatea și durata de viață."

Citește continuarea pe SPECTACOLA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel