Cum să obții un blond strălucitor fără vopsea de păr. Ingredientele din bucătărie care îți revigorează părul

Monika Baciu |
Data publicării:
blond - FOTO: Freepik@eduartai1611
blond - FOTO: Freepik@eduartai1611

Cum să obții un blond strălucitor fără vopsea de păr. Ingredientele din bucătărie care îți revigorează părul și îi conferă strălucire.

Obținerea unui blond strălucitor fără vopsea de păr poate fi realizată cu ajutorul unui ingredient din bucătărie care are proprietăți de a revigora și conferi strălucire părului. Un astfel de ingredient este mușețelul.

Mușețelul este o plantă care provine din flori asemănătoare cu margaretele din familia Asteraceae. Timp de multe secole, oamenii au realizat proprietățile hrănitoare ale mușețelului și l-au folosit ca remediu natural pentru mai multe afecțiuni de sănătate.

Ceaiul de mușețel, beneficii pentru păr

Se știe că mușețelul revigorează acele șuvițe afectate de soare, ajută la promovarea forței părului, previne despărțirea vârfurilor și chiar luminează firele de păr. Va reda strălucirea și va elibera părul de aparențele fără strălucire, deoarece conține substanțe care restabilesc strălucirea șuvițelor naturale lipsite de vitalitate.

Mușețelul hrănește părul și îmbunătățește ritmul de creștere a părului. Folosirea acestei plante minunate poate îmbunătăți în ansamblu structura părului, ceea ce reprezintă o victorie în lupta împotriva părului fragil și a vârfurilor despărțite, potrivit Herbal Essences.

Vezi și: Trucul bunicii pentru a regla umiditatea din casă. Cristian Oancea: Ne trezim cu ASTA și nu știm de unde ni se trage

Cum să folosești ceaiul de mușețel pentru a obține un blond strălucitor

Ceai de mușețel - FOTO: [email protected]

Ceai de mușețel cu oțet de mere

De ce vei avea nevoie:

- 1/4 cană de ceai de mușețel puternic

- 1/4 cană de oțet de mere

- Un strop de suc de lămâie

- Recipient cu pulverizator

- Prosoape pentru păr sau șapcă de duș

Vezi și: Cum trebuie, de fapt, să îți tai unghiile. Detaliul esențial pe care l-ai omis mereu

Dacă ai păr brunet, ceaiul de mușețel poate funcționa excelent ca tratament de deschidere a culorii. Amestecă un sfert de cană de ceai de mușețel puternic cu un sfert de cană de oțet de mere și o stropitură de suc de lămâie. Pulverizează amestecul pentru a-ți umezi părul, lasă-l să se usuce și lasă-l peste noapte. Această metodă poate fi folosită și la soare pentru a amplifica efectele de deschidere a culorii.

Oțetul de mere are numeroase beneficii uimitoare ca produs de îngrijire a părului. Poate echilibra pH-ul părului, elimina acumulările de ulei și chiar ajuta la descurcarea și reducerea efectului de electrizare a părului.

Pentru o abordare blândă, amestecă o parte oțet de mere cu șase părți apă. Poți lăsa acest amestec peste noapte și să-l repeti până obții rezultatele dorite în deschiderea culorii. Această metodă poate dura ceva timp și repetiții pentru a obține nuanța dorită, deci fii răbdător. Această abordare este blândă și lentă, potrivit Prose.

Vezi și: Ce se întâmplă în corp când nu mai mănânci pâine. Efectele te vor uimi. Cu ce poți înlocui pâinea

Miere crudă

De ce vei avea nevoie:

- 1/4 cană miere crudă

- 1 lingură de scorțișoară

- 1 lingură ulei de măsline

- Prosoape pentru păr sau șapcă de duș

Această metodă a funcționat pentru a deschide culoarea părului până la două nuanțe pentru unele persoane și miroase fantastic. Atunci când sunt combinate, mierea crudă și scorțișoara devin un excelent stimulator natural de peroxid de hidrogen, oferindu-ți șuvițe cu lumină fără substanțe chimice. Este important să folosești miere crudă în această mască, deoarece mierea procesată nu conține același nivel de enzime active.

Pentru a crea această mască pentru păr, amestecă un sfert de cană de miere crudă, o lingură de scorțișoară și o lingură de ulei de măsline (pentru o hidratare adăugată). Dacă pasta este prea groasă, poți adăuga și o lingură de apă pentru a o subția. Amestecă ingredientele și lasă-le să stea timp de o oră înainte de aplicare. Dacă ai părul lung sau foarte gros, este posibil să trebuie să dublezi sau chiar să triplezi această rețetă.

După aplicare, înfășoară-ți părul pentru un tratament peste noapte. Această mască naturală de deschidere a culorii este hidratantă, astfel încât poți repeta acest proces de până la 10 ori fără a-ți dăuna părului.

Vezi și: Simptomul banal al cancerului de stomac. Este considerat stânjenitor

Scorțișoară

De ce vei avea nevoie:

- 1/2 cană balsam de păr

- 2 linguri de scorțișoară

Scorțișoara poate fi folosită și singură pentru a deschide culoarea părului. Pur și simplu amestecă jumătate de cană de balsam preferat și două linguri de scorțișoară. Această mască hidratantă poate fi lăsată peste noapte cu ajutorul unei șepci de duș și îți va lăsa părul cu șuvițe naturale și o textură catifelată. Clătește cu șampon, folosește balsam și usucă și coafează ca de obicei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel