Cum trebuie să faci curățenie în bucătărie. Greșeala pe care o faci mereu și care te îmbolnăvește

Monika Baciu |
Data publicării:
cum trebuie sa faci curatenie in bucatarie - FOTO: Freepik
cum trebuie sa faci curatenie in bucatarie - FOTO: Freepik

Cum trebuie să faci curățenie în bucătărie. Ce poți să pățești dacă faci aceste greșeli.

Cum trebuie să faci curățenie în bucătărie. Curățenia regulată este o parte importantă pentru a vă menține casa sănătoasă. Aceasta include prevenirea și atenuarea bacteriilor, virusurilor și a altor dăunători, cum ar fi moliile și gândacii de pat, care pot face rău dacă sunt lăsați necontrolați.

Din fericire, este ușor să scăpați de materialul virusat de pe aceste suprafețe cu ajutorul unor dezinfectanți și proceduri de curățare de bază.

Cum se curăță o bucătărie

Toată lumea gravitează în jurul bucătăriei. În parte restaurant, în parte centru de divertisment și în parte cameră de familie, este punctul zero pentru cele mai problematice locuri din casă. Practic, fiecare suprafață este un magnet pentru bacterii, virusuri, germeni, insecte și alți dăunători.

Spălați toate vasele și tacâmurile înainte și după ce le folosiți.

Bureți și prosoape de vase

Un burete poate transporta mucegai și mii de germeni și agenți patogeni de origine alimentară dacă nu este curățat sau depozitat corespunzător.

Lucrurile pe care le puteți face pentru a elimina germenii de pe un burete includ:

- plasarea buretelui în mașina de spălat vase cu o temperatură ridicată și ciclul de uscare pe

- umezirea acestuia și introducerea lui în cuptorul cu microunde timp de 1-2 minute

- stoarcerea lui bine după fiecare utilizare și păstrarea într-un loc care îi permite să se usuce la aer

Prosoapele de vase din pânză pot găzdui, de asemenea, microorganisme nesănătoase, chiar dacă sunt folosite doar pentru uscarea vaselor curate. Spălați-le des, cu cadranul de temperatură al mașinii setat la cald.

Tocătorul

Nu tăiați niciodată fructele sau legumele pe aceeași planșetă pe care o folosiți pentru a tăia carnea crudă. Curățați-o mai întâi cu apă caldă și săpun.

Păstrând legumele și carnea crudă separate, veți evita contaminarea încrucișată și posibila răspândire a salmonellei, E. coli și a altor bacterii dăunătoare.

Este o idee bună să aveți două tocătoare: unul pentru carnea crudă și unul pentru fructe, legume și orice altceva.

Blaturi

Păstrați toate suprafețele curățate și dezinfectate după ce gătiți. Acest pas suplimentar va ajuta la eliminarea bacteriilor alimentare, cum ar fi Campylobacter, o cauză comună a diareei. De asemenea, acest lucru va descuraja insectele să se ospăteze cu resturile rămase pe tejghea.

Animalele dăunătoare din gospodărie, cum ar fi gândacii, pot transporta o serie de agenți patogeni și pot declanșa, de asemenea, astm și alergii la unele persoane.Puteți igieniza blaturile cu înălbitor după ce le ștergeți cu apă și săpun.

O linguriță de înălbitor cu clor la un litru de apă va fi de ajuns. Acest pas suplimentar va ajuta la uciderea oricăror agenți patogeni care persistă.

Țineți sub control posibilele infestări cu insecte spălând vasele și ustensilele imediat după ce ați mâncat, depozitând alimentele în recipiente bine închise și păstrând gunoiul într-un recipient cu capac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel