Cum trebuie să îți îngrijești tenul în funcție de vârstă. Alina Șchiopescu: De aici pleacă problema

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
tenul - FOTO: Freepik@Wavebreak Media
tenul - FOTO: Freepik@Wavebreak Media

Îngrijirea tenului trebuie ajustată în funcție de vârstă pentru a aborda nevoile specifice ale pielii în diferite etape ale vieții. De la 30 de ani rutina de îngrijire a tenului trebuie adaptată.

Îngrijirea tenului în funcție de vârstă este esențială pentru menținerea unei pielii sănătoase și strălucitoare pe parcursul întregii vieți. De la adolescență până la maturitate, nevoile pielii se schimbă, iar o rutină de îngrijire adaptată vârstei este cheia pentru a obține cele mai bune rezultate.

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a vorbit în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la DC MEDICAL, Spectacola și DC News despre îngrijirea corectă a tenului în funcție de vârstă. 

"Tenul la 20 de ani este tânăr, sănătos, dar trebuie să avem grijă pentru că de la această vârstă pot apărea iritații, puncte negre, imperfecțiunile. Recomand să îl îngrijim corespunzător. De aici pleacă problema tuturor doamnelor și a domnișoarelor. Nu au o rutină. Nu știu să își formeze o rutină corectă pentru că nu au identificat tipul de ten. 

Tenul are nevoie de o demachiere corectă, să demachiem dimineața și seara. Dacă avem un ten normal sau uscat putem să aplicăm loțiuni hidrante. Important e să spălăm mâinile înainte de a aplica un produs pe față. Prima dată spălăm mâinile și apoi începem să curățăm și să demachiem tenul. 

Vezi și: Două ceaiuri care îmbunătățesc starea de spirit. Recomandare de la psihologi. Laura Roxana Goga: Reduc tensiunea arterială. Ne relaxează

La 20 de ani aș recomanda să folosim cât mai puține produse, o hidratare lejeră, o emulsie. Dacă este vorba de un ten uscat, vorbim de ceramide, acid hialuronic sau măști. Putem să aplicăm măști revitalizante, hidratante", a explicat Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL, Spectacola și DC News.

Pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen și elastină scade, ceea ce poate duce la pierderea fermității și apariția liniilor fine și ridurilor. În plus față de rutina de îngrijire obișnuită, utilizarea unor produse concentrate anti-îmbătrânire, precum seruri sau creme cu retinol și antioxidanți, poate ajuta la menținerea aspectului tânăr și sănătos al pielii.

Vezi și: Cum să arăți mai tânără. Prof. dr. Ioan Lascăr: Dăm înapoi cu niște ani, chiar un deceniu sau doi. Estompăm ridurile

Îngrijirea tenului - FOTO: Freepik@photohobo

"La 30 de ani lucrurile se schimbă. Putem să adăugăm un antixidant sau retinoid cum ar fi serul cu Vitamina C, seara putem să adăugăm retinol. Dacă începem o rutină cu acid hialuronic și Vitamina C e bine să o facem minim 3 luni. După aceea începem să adăugăm și retinol. Nu recomand să folosim și retinol și Vitamina C în aceeași perioadă pentru că pot apărea iritațiile. 

La 40 de ani adăugăm mult mai multe creme hidratante, nutritive, pe bază de peptide, celule stem prelevate din vegetale și combinate cu acid hialuronic. Previn, hidratează, hrănesc, dar trebuie să lucrăm și la fermitate. La 40 de ani se apare pielea flască, tenul obosit, lipsit de vitalitate. E bine să folosim acești ingredienți activi. 

La 50 de ani lucrurile sunt asemănătoare, dar deja trecem la invaziv sau non-invaziv, depinde ce își dorește să îmbunătățească. Trebuie să fie puțin mai mult. Ajutăm mai mult pielea să se hidrateze. 

Sunt și suplimente de anti-aging, cu Q10, Vitamina A, C, E, D. Putem să facem o cură de trei luni. La fel se face și la terapiile dermato-cosmetice", a mai explicat Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL, Spectacola și DC News.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel