De ce să nu arunci pliculețele de ceai folosite: 10 treburi casnice la care le poți utiliza

Dana Lascu |
Data publicării:
Pliculețele de ceai folosite sunt utile în gospodărie. Foto: Pixabay
Pliculețele de ceai folosite sunt utile în gospodărie. Foto: Pixabay

După ce ai băut ultimul strop de ceai, nu arunca pliculețele folosite pentru că ele pot fi foarte utile în gospodărie. Iată la ce: 

Iată ce poți face cu pliculețele de ceai folosite: 

1. Elimină mirosul neplăcut al picioarelor: pune într-un lighean cu apă călduță 2-3 pliculețe de ceai negru folosite, 2 linguri de oțet și o lingură de bicarbonat de sodiu. Cufundă-ți picioarele și stai așa timp de 30 de minute, chiar zilnic dacă vrei, Unii spun că taninurile sau acidul tanic din ceaiul negru creează un mediu ostil pentru bacterii și / sau acționează ca un astringent care contractă țesutul, inclusiv glandele sudoripare.

2. Oglinzi strălucitoare: re-înmuiați plicurile de ceai folosite în apă caldă. Scufundați o cârpă curată în „ceai” și ștergeți oglinzile, apoi uscați cu o altă cârpă.

3. Vitaminizați compostul pentru flori de grădină: re-înmuiați pliculețele de ceai și turnați lichidul rezultat (cel mai tare este cel mai bun) și frunzele de ceai din interior pe grămada de compost. Se spune că acest lucru accelerează procesul de compostare și atrage bacterii producătoare de acid pentru un compost bogat. Multe plante cresc cel mai bine într-un sol bogat în acid, inclusiv azalee, rododendroni, hortensii, crini - chiar și pini.

4. Îmbunătățiți sănătatea plantelor din ghiveci adăugând pliculețele de ceai uzate deasupra stratului de drenaj din partea de jos a jardinierei înainte de plantare. Pliculețele de ceai rețin apa și păstrează nutrienții în sol.

5. Toalete strălucitoare: Unii folosesc pliculețele de ceai uzate ca agenți de îndepărtare a petelor. Scoateți frunzele din pliculețele folosite în toaletă și lăsați-le să stea câteva ore. Apoi trageți apa.

6. Odorizant pentru frigider: Ați rămas fără bicarbonat de sodiu? Pliculețele de ceai uzate și uscate pot funcționa la fel de bine pentru a absorbi mirosurile. Așezați-le într-un vas în spatele frigiderului și faceți din ele compost după câteva săptămâni.

7. Diminuați durerile după ce cad dințișorii copiilor: Unii recomandă comprese cu pliculețe de cea ude și reci puse pe locul de unde a căzut dințișorul. Poate reduce durerea și reduce sângerările datorate taninurilor din ceai care fac constrictă vasele de sânge.

8. Frăgeziți carnea: pliculețele de ceai folosite pot fi înmuiate din nou în lichid pentru a fragezi o bucată tare de carne.

9. Calmați mușcăturile de insecte și erupțiile cutanate: Aplicați pliculețe ude și reci de ceai pentru a reduce umflăturile și roșeața.

10. Degresați vasele murdare: Vasele și cratițele pot fi înmuiate într-o chiuvetă umplută cu apă caldă și în care ați pus pliculețele de ceai folosite pentru a descompune grăsimea și pentru a ușura orice spălare necesară pentru alimentele care s-au uscat uscate pe pereții acestora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel