Decorațiuni de tort care nu ar trebui mâncate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nu toate decoratiunile pentru tort sunt comestibile
Nu toate decoratiunile pentru tort sunt comestibile

Copilul tău, a cărui zi de naștere va fi în curând, insistă să aibă un tort elaborat de ziua lui, cu multe flori, stele și funde, figurine care mai de care mai năstrușnice, eventual să fie sub forma unui castel de basm, completat cu curcubeu, unicorn și o prințesă. Ai și găsit un tutorial online care te învață cum să îl decorezi, dar mare atenție la ce ingrediente folosești! Unele dintre ele n-au ce să caute în mâncare!

Unele decorațiuni vândute în magazine pentru a fi folosite la prăjiturile sau torturi nu sunt tocmai bue pentru sănătate, atrag atenția experții americani de la Food and Drug Administration (FDA).

Părinții trebuie să fie conștienți că unele tipuri de sclipici decorativ, perluțe și pudre promovate pentru a fi utilizate pe produsele alimentare pot conține, de fapt, materiale care nu ar trebui să fie consumate.

Cum faceți diferența între ce e și ce nu e comestibil

- Verificați cu atenție eticheta oricărui produs decorativ pe care intenționați să îl utilizați. Companiile care produc sclipici și pulberi comestibile sunt obligate prin lege să includă o listă de ingrediente pe etichetă.

- Componentele obișnuite în slicpici sau praful comestibil includ zahăr, acacia (gumă arabică), maltodextrină, amidon de porumb și aditivi de culoare special aprobați pentru utilizare alimentară, inclusiv pigmenți pe bază de mică și culori.

- De obicei sclipiciul și pulberile care pot fi mâncate au scris pe etichetă „comestibil". Dacă eticheta scris pur și simplu „non-toxic" sau „numai pentru scopuri decorative" și nu este inclusă o listă de ingrediente, nu trebuie să utilizați produsul direct pe alimente!

- Dacă alegeți să decorați un produs alimentar cu decorațiuni care nu sunt comestibile, asigurați-vă că ați înlăturat decorațiunile înainte de a servi și a mânca alimentele în cauză!

Când cumpărați tort gata făcut

Întrebați patiserul despre tipurile de produse decorative pe care le folosesc în torturile lor. Sunt făcute cu toate ingredientele comestibile?

Când sunteți îndoieli, cereți să vedeți etichetele produselor decorative pentru a vă asigura că sunt comestibile. Și e bine să vă informați despre produsele sclipitoare și prafurile vândute pe Internet. Cereți vânzătorului să vă furnizeze informații despre ingredientele înainte de a cumpăra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel