Dr Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București: îmi doresc ca întreaga societate să înţeleagă că medicul şi pacientul reprezintă un întreg

Florina Pop |
Data publicării:
Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București  FOTO:Facebook Cătălina Poiană
Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București FOTO:Facebook Cătălina Poiană

Doctorul Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, notează, într-o postare, pe rețelele sociale, că își dorește ca românii să înțeleagă că ”medicul și pacientul formează un întreg, că fiecare trebuie să se respecte reciproc”.

Acces echitabil la servicii medicale pentru toți bolnavii, cronici sau cu COVID, și respect între doctori și pacienți sunt două dintre dezideratele pentru 2022 ale președintelui Colegiului Medicilor din București, doctorul Cătălina Poiană.

Între mesajul dr Cătălina Poiană, postat pe rețelele sociale:

”Dragi colegi medici din Bucureşti,

Stimată societate românească,

Toți știm celebrele versuri ale poeziei „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”. Consider că din cauza provocărilor din perioada actuală, gândurile noastre, dorințele și așteptările, merg la fel ca pentru mare parte a populației, către sănătate și către sistemul de sănătate, acum în primele zile dintr-un nou an.

La începutul lui 2022, fiecare dintre noi ne gândim la ce va urma, la ce an vom avea, ce provocări trebuie să depăşim. Ce dorim noi ca medici sistemului medical și sănătății românești în ansamblu? Îi dorim predictibilitate, îi dorim finanțare corespunzătoare, îi dorim politici şi strategii pe partea de susţinere a personalului medical, îi dorim măsuri pentru atragerea de noi medici şi alocarea de noi locuri de muncă în sistemul medical. Avem nevoie!

Îi dorim să ofere acces la servicii medicale, în mod echitabil, atât pentru pacienţii cronici, cât şi pentru pacienţii COVID-19 sau cei care au o urgență. Îi dorim normalitate, acea normalitate pe care toţi o clamăm, dar vedem, din păcate, că nu avem o normalitate. Îi dorim investiţii în infrastructura de spital, îi dorim să poată oferi condiţii cât mai bune pentru ca medicii de familie să-şi desfăşoare cât mai eficient activitatea, îi dorim să dezvolte medicina de ambulator.

Dar pe lângă ce dorim pentru sistemul de sănătate, începutul de an este și despre ce îmi doresc şi mie, Cătălina Poiană, medic endocrinolog şi preşedinte al Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti, un medic care de zeci de ani lucrează în sănătatea românească. Îmi doresc ca întreaga societate să înţeleagă că medicul şi pacientul reprezintă un întreg, că fiecare trebuie să se respecte reciproc. Sunt multe de făcut în acest sistem, dar legătura de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, extrem de importantă - acolo unde s-a pierdut sau nu a existat - trebuie să se reclădească, să se formeze!Iar acest lucru ține de medic și de pacient!

Deci de fiecare din noi! La Mulți Ani cu sănătate tuturor!

Prof. Univ. Dr. Cătălina Poiană, președinte Colegiul Medicilor din Municipiul București”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel