Este „normal” să te simți rău după vaccinul COVID-19. Iată cele mai frecvente efecte secundare

Irina Radu |
Data publicării:

Majoritatea efectelor secundare după vaccinul COVID-19 sunt "ușoare și pe termen scurt", spun specialiștii din lumea medicală.  

Este „normal” să te simți rău după ce ai făcut una din cele două doze de vaccin COVID-19, spun medicii. 

Efectele secundare ale vaccinurilor sunt „foarte frecvente”. Acestea pot include oboseală, durere, precum și simptome asemănătoare gripei, dar medicii au spus că, în mod normal, nu există motiv de îngrijorare.

"Pacienții ar trebui să fie siguri că vaccinurile Covid-19, utilizate în prezent în Marea Britanie, au trecut printr-un proces riguros de siguranță și eficiență.", a declarat prof. Martin Marshall, de la Royal College of GPs, pentru The Mirror

"Dacă este necesar, recomandăm pacienților să le trateze cu analgezice, cum ar fi paracetamolul.", a mai precizat medicul Martin Marshall. 

Efectele secundare „foarte frecvente” includ:

- durere, sensibilitate în brațul în care ai făcut injecția, care tind să fie mai accentuate la una sau două zile după vaccinare.

- oboseală

- durere de cap

- simptome ușoare asemănătoare gripei

Deși senzația de febră nu este ceva neobișnuit timp de până la trei zile, o temperatură ridicată ar putea însemna că ai Covid-19 sau o altă infecție.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel