Fursecuri de mere, rețetă. Cum faci un desert simplu, din 5 ingrediente, GATA în 24 de minute

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Fursecuri de mere, rețetă - Foto: Freepick @andreycherkasov
Fursecuri de mere, rețetă - Foto: Freepick @andreycherkasov

Fursecuri de mere. Cum faci fursecuri de mere. Rețeta simplă, gustoasă și sănătoasă, gata în 24 de minute.

Fursecuri de mere, rețetă. Cum să faci un desert sănătos.

Ei bine, cu siguranță ai mereu poftă de ceva dulce, dar fructele simple nu sunt niciodată alegerea noastră. Ei bine, cum poți să îmbini sănătatea cu gustul delicios altfel decât într-un desert. 

Celebrul bucătar Jamie Oliver prezintă o rețetă foarte simplă de fursecuri de mere, gata în doar 24 de minute.

Dietele, riscul mortal al presiunii sociale. Bălănică, despre greșeala care duce la EȘEC: Alegem împotriva noastră, în defavoarea sănătății. Dacă pornim la pas prin România găsim covrigării, pizzerii

Merele sunt printre cele mai populare fructe din lume, sunt bogate în fibre, vitamina C și diverși antioxidanți. De asemenea, sunt foarte sățioase, având în vedere numărul lor scăzut de calorii. Studiile arată că consumul de mere poate avea multiple beneficii pentru sănătate.

Consumate de obicei crude, merele pot fi folosite și în diverse rețete, sucuri și băuturi. Abundă diverse tipuri, cu o varietate de culori și dimensiuni.

Merele sunt compuse în principal din carbohidrați și apă, sunt bogate în zaharuri simple, cum ar fi fructoza, zaharoza și glucoza.

În ciuda conținutului ridicat de carbohidrați și de zahăr, indicele lor glicemic (IG) este scăzut, variind între 29-44. Datorită numărului mare de fibre și polifenoli, fructele au adesea un scor IG scăzut.

Merele sunt foarte bogate în fibre. Un singur măr de mărime medie (100 de grame) conține aproximativ 4 grame din acest nutrient, ceea ce reprezintă 17% din valoarea zilnică.

O parte din fibrele lor provine din fibre insolubile și solubile numite pectină. Fibrele solubile sunt asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate, în parte pentru că hrănesc bacteriile prietenoase din intestin.

Fibrele pot ajuta, de asemenea, să îmbunătățească starea de sațietate și să provoace pierderea în greutate, în timp ce scad nivelul de zahăr din sânge și stimulează funcția digestivă. 

Mai mult, merele se mândresc cu multe vitamine și minerale, deși nu în cantități mari. Cu toate acestea, merele sunt, de obicei, o sursă bună de vitamina C.

- Vitamina C. Numită și acid ascorbic, această vitamină este un antioxidant comun în fructe. Este un nutrient dietetic esențial care are multe funcții importante în organism.

- Potasiu. Principalul mineral din mere, potasiul poate fi benefic pentru sănătatea inimii atunci când este consumat în cantități mari.

Fursecuri de mere, rețetă. Ingrediente pentru 24 de bucăți:

- 100 g mere uscate

- 200 g de făină autogresivă

- 100 g unt nesărat (rece)

- 100 g zahăr pudră

- 1 ou mare

Fursecuri de mere, rețetă. Mod de preparare:

1. Preîncălziți cuptorul la 200ºC/400ºF. 

2. Tapetați două tăvi cu hârtie antigrăsime și ungeți-le cu ulei de măsline.

3. Bateți mărul într-un robot de bucătărie până când este tocat fin, apoi adăugați făina, untul tăiat cubulețe, zahărul și un vârf de cuțit de sare de mare. Se amestecă până se obține un miez fin timp de 1 minut, apoi se scot 3 linguri din amestec și se lasă deoparte.

4. Introduceți oul până când se combină, oprindu-vă pentru a răzui pe margini, dacă este necesar.

5. Se împarte în 24 de bucăți, se rostogolesc sub formă de bile, apoi se presează ușor în rondele de 4 cm, aliniindu-le pe tavă pe parcurs.

6. Se presară amestecul rezervat, presându-l ușor în fursecuri. Coaceți timp de 8-10 minute sau până când sunt ușor aurii.

7. Se lasă să se răcească ușor, apoi se transferă pe un grătar de răcire.

VEZI ȘI: Pe ce se cheltuie banii unui spital. Cât primesc cadrele medicale și câți bani merg pe medicamente pentru pacienți

Fursecuri de mere, rețetă. Valori nutriționale:

- Calorii - 89

- Grăsimi - 3.8 g

- Saturații - 2.2 g

- Zaharuri - 6.9 g

- Sare - 0.2 g

- Proteine - 1.1 g

- Carbohidrați - 13.1 g

- Fibre - 0.7 g

4 semne ale epuizarii și cum să-ți revii: Nu mai munciți până la epuizare, NU merită! Poți face AVC sau INFARCT. E o tentație enormă, mai ales în rândul tinerilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel