Președintele Comisiei de Sănătate din Senat, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, atrage atenția asupra glandei tiroide - un organ mic, dar extrem de influent, mai ales în perioade de stres.
În cadrul unei conferințe desfășurate la Parlament, specialiștii au discutat despre legătura strânsă dintre tiroidă, stres și starea generală de sănătate, subliniind importanța evaluărilor periodice și a conștientizării rolului pe care această glandă îl joacă în echilibrul nostru emoțional și fizic.”
Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a spus că glanda tiroidă poate fi influenţată de stres.
"E o glandă foarte mică, dar e foarte jucăuşă, pentru că e în principal o glandă de stres.
În momentul în care un pacient dezvoltă o infecţie, una dintre glandele care sare în sus este tiroida şi ca atare trebuie să avem grijă de ea.
Şi, mai mult decât atât, din când în când, trebuie să o mai şi evaluăm.
Încet, încet presupun că determinarea hormonilor tiroidieni o să intre într-un screening pe la o anumită vârstă încolo.
Este o chestie importantă de ştiut şi mai ales de evaluat pentru că ori de câte ori suntem ceva mai nervoşi - şi în ultima vreme şi nu ştim de ce, dar ne-a trecut şi glanda tiroidă - s-ar fi putut să fie în acest scenariu", a arătat Adrian Streinu-Cercel, la conferinţa "Glandă mică, impact mare - Dialoguri despre sănătatea TIROIDEI!", organizată la Parlament de Asociaţia Pacienţilor cu Boli Endocrine, potrivit Agerpres.
De asemenea, senatoarea Carmen Orban a spus că o glandă mică precum tiroida poate avea "mai mult decât un impact mare".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.