Iaşi: Un echipaj aeromedical SMURD a intervenit în Republica Moldova pentru transportarea unui pacient la Chişinău

Adisa Codruț |
Data publicării:
Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
Elicopter SMURD. Foto: DSU/Facebook


O intervenţie aeromedicală a echipajului SMURD a avut loc marţi după-amiaza în Republica Moldova, pentru transportarea unui pacient la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău, a informat, miercuri, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Potrivit acesteia, un pacient în vârstă de 28 de ani a fost preluat de la Spitalul Raional Ocniţa şi transportat la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău pentru îngrijiri medicale, notează Agerpres.

Diana Cimpoeşu a precizat că bărbatul a suferit un politraumatism şi a necesitat asistenţă specializată.

Pe parcursul zborului, acesta a fost strict monitorizat de echipajul aeromedical SMURD Iaşi, fără a suporta complicaţii. Elicopterul a aterizat pe stadionul "Dinamo" din Chişinău, de unde a fost preluat de o echipă de medici.

Conform Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, de la începutul anului, aceasta a fost a şasea operaţiune aeromedicală transfrontalieră SMURD pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel