Interzicerea patului de bronzat artifical ar reduce ratele de cancer de piele la minori. STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:
Patul de bronzat. Foto: Pixabay
Patul de bronzat. Foto: Pixabay

Un studiu recent indică faptul că interzicerea utilizării de către minori a unui pat de bronzat artificial ar preveni mii de cazuri de melanom la adolescenți și ar economisi milioane de dolari în costurile asistenței medicale. 

Bronzatul artificial a fost legat de un risc crescut de melanom, cu cel mai mare risc la cei care încep să folosească astfel de paturi de bronzare de la o vârstă fragedă. Din păcate, utilizarea paturilor de bronzat este o practică obișnuită în rândul adolescenților din SUA și în ate țări din lume.

În ciuda riscului bronzării artificiale, doar o mână de țări au implementat politici de interzicere a paturilor de bronzat. Astfel de interdicții au potențialul de a salva vieți și costuri legate de tratament, dar vin cu costuri de implementare și aplicare a politicilor, precum și pierderi de venituri pentru industria bronzării, notează cercetătorii dintr-un studiu recent publicat (link direct studiu) anticipat online în revista CANCER, un jurnal revizuit de colegi al Societății Americane de Cancer.
Indoor tanning has been linked to an increased risk of melanoma, with the highest risk in those who 

Pentru a lua în considerare atât avantajele, cât și costurile unei interdicții, cercetătorii au modelat cursul vieții populației SUA cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani și au comparat două situații: interdicție versus libertate totală de a folosi astfel de dispozitive.

Simulările echipei au dezvăluit că respectarea deplină a interdicției ar preveni 15.101 cazuri de melanom și 3.299 recidive de melanom în rândul a 17.1 milioane de minori, economisind 61 USD în costuri directe și indirecte de asistență medicală per minor. Când a inclus costurile de intervenție și pierderile economice pentru industria paturilor de bronzat, interzicerea a economisit în continuare 12 dolari pentru fiecare minor și un total de 205,4 milioane de dolari pe durata vieții a 17,1 milioane de minori.

„Interzicerea utilizării patului de bronzat la minori nu este universală în Canada și SUA. În Brazilia și Australia există o interdicție totală nu doar în cazul minorilor, în timp ce în Austria, Belgia, Franța, Germania, Portugalia, Spania și Regatul Unit, interdicții naționale există pentru cei cu vârsta sub 18 ani ”, a declarat autorul principal dr Antoine Eskander, de la Universitatea din Toronto și Sunnybrook Health Sciences Center.

„Această lucrare demonstrează implicațiile societale ale unei interdicții în America de Nord și indică valoarea acestei politici, care ar trebui luată în considerare de guvernele statale, provinciale și naționale / federale”, a adăugat co-autorul principal dr David Goldstein, de la Universitatea din Toronto și Princess Margaret Cancer Center.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel